Loppiaisen lihapata
Annosmäärä:
Annoskoko: 200 g
Pääraaka-aine: Naudanliha
Annoskoko: 200 g
Ainekset:
12 | kg | HK Naudan paistikuutioita |
1.3 | kg | sipulikuutioita |
ruokaöljyä | ||
0.55 | kg | hunajaa |
0.01 | kg | mustapippuria |
cayennepippuria | ||
4.6 | l | vettä |
0.055 | kg | lihaliemijauhetta |
0.28 | kg | vehnäjauhoja |
2.7 | kg | herkkukurkkukuutioita |
1.4 | kg | sinihomejuustoa |
1.2 | kg | smetanaa |
Valmistusohje:
Ruskista lihat yhdistelmätoiminnolla 180 °C noin 10 minuuttia. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää lihat, hunaja, lihaliemi ja mausteet. Anna padan hautua kunnes lihat ovat lähes kypsiä. Lisää osa herkkukurkkukuutioista ja suurusta. Hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi smetana ja juusto, kiehauta ja tarkista maku. Ripottele valmiin padan pinnalle loput kurkkukuutioista. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja punajuurilohkoja.