Karjalanpaisti
Annosmäärä:
Annoskoko: 300 g
Annoskoko: 300 g
Ainekset:
5 | kg | HK Viljaporsaan lihakuutioita |
5 | kg | HK Naudan paistikuutioita |
3 | kg | HK Amerikan Pekonia |
2 | kg | sipulia |
3 | kg | porkkanaa |
15 | l | vettä |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
kokonaisia maustepippureita | ||
Valmistusohje:
Laita GN -vuokaan puolet nautakuutioita ja puolet porsaan lihakuutioita noin 2 kg/ vuoka. Lisää jokaiseen vuokaan pekonia, sipulia, porkkanaa, suolaa ja mausteita. Laita vuoat aluksi 250 °C:een, jotta liha ruskistuu. Lisää 15 minuutin jälkeen vuokaan vettä niin, että lihat jäävät vain vähän näkyviin. Laske lämpötila 125 °C:een. Anna hautua noin 2 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.