Jauhelihamoussaka
Annosmäärä:
Annoskoko: 300 g
Pääraaka-aine: Jauhelihat
Pääraaka-aine: Jauheliha
Ainekset:
7.5 | kg | HK Naudan jauhelihaa 15-17 % |
13 | kg | kuorittua perunaa, munakoisoa tai kesäkurpitsaa |
1 | kg | sipulikuutioita |
4.5 | kg | tomaattimurskaa |
mustapippurirouhetta | ||
paprikajauhetta | ||
suolaa | ||
Valmistusohje:
Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli ja tomaattimurska. Mausta seos. Hauduta 10-15 minuuttia. Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado voideltuihin GN -vuokiin kerroksittain peruna- tai munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle valkokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä yhdistelmätoiminnolla 150 °C noin 1 tunti. Huomioi, että perunan kypsymisaika on pidempi kuin munakoison ja kesäkurpitsan.
valkokastike
Ainekset:
0.2 | kg | voita tai margariinia |
0.25 | kg | vehnäjauhoja |
7.5 | l | maitoa |
2 | kg | sulatejuustoa |
1 | kg | juustoraastetta |
valkopippuria | ||
suolaa | ||
Valmistusohje:
Sulata margariini padassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta kevyesti. Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua noin 10 minuuttia.