Jauhelihamoussaka

Annosmäärä:
Annoskoko: 300 g
Pääraaka-aine: Jauhelihat

Pääraaka-aine: Jauheliha

Ainekset:

7.5kgHK Naudan jauhelihaa 15-17 %
13kgkuorittua perunaa, munakoisoa tai kesäkurpitsaa
1kgsipulikuutioita
4.5kgtomaattimurskaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
suolaa

Valmistusohje:
Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli ja tomaattimurska. Mausta seos. Hauduta 10-15 minuuttia. Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado voideltuihin GN -vuokiin kerroksittain peruna- tai munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle valkokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä yhdistelmätoiminnolla 150 °C noin 1 tunti. Huomioi, että perunan kypsymisaika on pidempi kuin munakoison ja kesäkurpitsan.

valkokastike

Ainekset:

0.2kgvoita tai margariinia
0.25kgvehnäjauhoja
7.5lmaitoa
2kgsulatejuustoa
1kgjuustoraastetta
valkopippuria
suolaa

Valmistusohje:
Sulata margariini padassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta kevyesti. Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Ruokaohjeeseen liittyvät tuotteet