Kotimaiset tuotteet ovat laadukkaita ja turvallisia

Tuoteturvallisuus

Vastuullisuusasioista kannattaa viestiä läpinäkyvästi, ja niinpä me Pontta porsaanlihalle -sisällöissä pyrimme antamaan osaltamme puhtia näihin kysymyksiin vastatessanne. Kotimaisuus tiedostetaan kulutusvalinnoissa aiempaa vahvemmin ja tuoteturvallisuus on iso osa kotimaisen tuotannon etuja.

Systemaattinen turvallisuuden varmistaminen ulottuu koko arvoketjuun. Eläimet hankitaan suoraan maatiloilta, jotta tiedetään miten ja millaisessa ympäristössä ne on kasvatettu. Eläinten hyvinvoinnin lisäksi alkutuotannossa huomioidaan ympäristö.

Suomessa on hyvät edellytykset turvalliselle ruokaketjulle. Täällä on runsaat ja puhtaat vesivarat, viileä ilmasto, kylmät talvet, pitkät kesäpäivät, puhdas maaperä ja ilma. Yhdessä ammattitaitoisten tuottajien kanssa varmistetaan elintarviketurvallisuus alkutuotannosta ruokahetkiin.

Tuoteturvallisuuteen liittyy monia asioita:

Maatila

  • Laadukas ja turvallinen rehu
  • Vähäinen torjunta-aineiden käyttö
  • Tuotantokäytännöt: korkea hygieniataso ja tautisuojaus
  • Työntekijöitä ja vierailijoita koskevat hygieniasäännöt ja -määräykset
  • Terveet eläimet, ei antibiootteja tai hormoneita kasvun edistämiseen tai ennaltaehkäisevästi


Elintarviketuotanto, varastointi ja kuljetus

  • Sertifioidut tuoteturvallisuuden johtamisjärjestelmät
  • Paikallisten viranomaisten eläinperäisten elintarvikkeiden valmistukseen hyväksymät tuotantolaitokset, EU-lainsäädännön mukaisesti
  • Korkealaatuiset raaka-aineet ja ainesosat sekä alkuperän tuntemus
  • Riskien analysointi ja ennaltaehkäisy tuotannossa
  • Tiukat hygieniakäytännöt tuotannossa ja henkilökohtaisessa hygieniassa
  • Jatkuva seuranta esim. lämpötilat, mikrobiologia
  • Tuotteiden säilyvyysajan testaukset
  • Turvalliset pakkausmateriaalit
  • Osaava henkilökunta

Kuluttajat

  • Pakkauksessa tuotetiedot sisällöstä
  • Säilytysohjeet
  • Hygieeninen elintarvikkeiden käsittely
  • Kypsennys- tai kuumennusohjeet
  • Asiakaspalaute