Kotimainen liha maistuu hyvältä – ja sopii terveelliseen ruokavalioon

Ravitsemus

Pontta porsaanlihalle -kampanja lähtee osaltaan taklaamaan porsaanlihan ravitsemuksellisiin mielikuviin liittyviä asioita. Ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin. Liha-aterioista voi valinnoillaan tehdä ravitsemuksellisesti köyhän, aivan kuten kasvisruoastakin. Jos ravitsemusasioissa haluaa päästä helpolla, sekaruokavalio on hyvä ja kestävä valinta.

Ruokakeskusteluun nousee aika ajoin muun muassa suolan ja rasvan käyttö. Yllättävää on, että huutoon vastaavien tuotteiden menekki ei aina korreloi pinnalla olevan ilmapiirin kanssa. Mainittakoon vaikkapa vähäsuolaiset tuotteet: ne nousevat todella harvoin myyntimenestykseksi.

Ruokahetkiin haetaan elämysten lisäksi valintamahdollisuuksia. Monipuolinen ja vaihteleva raaka-aineiden valinta muodostaa terveyttä edistävän kokonaisuuden. Ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin.

HK Rypsiporsas® -lihalla on ainutlaatuinen lupaus: kaksi kolmasosaa sen rasvasta on pehmeää rasvaa. Ruokinnan avulla porsaanlihan rasvan laatu muuttuu pehmeämmäksi, tehden lihasta mureampaa ja maukkaampaa. Rypsiporsaat kasvavat terveinä, eivätkä saa antibiootteja elinikänsä aikana. Ne kasvavat kymmenellä tarkkaan valitulla suomalaisella kotitilalla.

HK Rypsiporsas® syö maailman tarkimmin valvottua rehua, joka koostuu lähipeltojen viljasta, rypsistä, herneestä ja härkäpavusta. Rehun koostumusta ja menekkiä seurataan tilojen omavalvonnalla sekä säännöllisillä testeillä. Terveen ja tyytyväisen porsaan tunnistaakin siitä, että karva kiiltää ja saparo on terhakkaasti kiehkurassa.  

Tämä maailmalla palkittu ainutlaatuinen suomalainen innovaatio HK Rypsiporsas® täytti tänä vuonna upeat 10 vuotta!