Porsaanlihan kirkkaamman imagon vahva kivijalka: Kotimaisuus, ravitsemus, vastuullisuus

Vahva kivijalka

Vastuullisuus on päivän sana ja siitä tulokulmasta Pontta porsaanlihalle -kampanjalla on paljon ammennettavaa. Kymmenvuotias, suomalainen innovaatio HK Rypsiporsas® vastaa valistuneen kuluttamisen teemoihin, kuten ravitsemus, kotimaisuus ja eettinen tuotanto. Vastuullisuus on tiedostettu erityisen hyvin ruoka-alan ammattilaisten keskuudessa: se otetaan jo ikään kuin annettuna tekijänä.

Veljet Ponteva Oy:n keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roito pohtivat, mitä kaikkea vastuullisuus tarkoittaa ruoka-alan ammattilaisten arjessa. Vastuullisuuteen kuuluu luonnollisesti kotimaisuus ja sitä halutaan kannattaa. Kotimaisuus on tae tuoteturvallisuudesta ja se taas tuo muun muassa tasalaatuisuutta esimerkiksi ruoanvalmistukseen: tämä helpottaa huomattavasti ammattikeittiöiden arkea.

- Kotimaisessa porsaassa on lisäksi puhdas maku. Muualla tuotetussa lihassa saattaa olla sivuvivahteita. Tuoteturvallisuus on kaikista isoin tekijä, Salmela painottaa.

Vastuullisuuteen kuuluu myös ravitsemus, ja siitä oivallisena esimerkkinä on erityisesti suomalainen innovaatio HK Rypsiporsas®. Se on arvostettu raaka-aine sekä mehevän makunsa että laadukkaan rasvan koostumuksensa vuoksi.

- Dry aged -kaapissa ehdottomasti parhaat tulokset on saatu HK Rypsiporsaasta® muun muassa rasvan kypsymisessä ja maustumisessa, Roito kertoo.

Ja mikäli pinttyneet demonit porsaanrasvasta istuvat asiakkaan ennakkoluuloissa tiukasti, aina voi rohkaista jättämään näkyvän rasvan lautaselle.

- Meihin suomalaisiin iskostettu ”Lautanen pitää syödä tyhjäksi” -hokema joutaa romukoppaan: kyllä sitä näkyvää rasvaa voi jättää lautaselle, ei se ole rikos, Roito muistuttaa.