Porsaanlihan myymisen tärkeät raaka-aineet: Uskallus & ujutus

Uskallus ujutus

Mikäli asiakkailla on päässyt syntymään tylsä mielikuva porsaanlihasta, sitä voisi murtaa ujuttamisella. Tällä tarkoitetaan porsaanlihan hyödyntämistä monipuolisesti siten, että asiakkaat ymmärtävät raaka-aineen hienouden monipuolisista, elämyksellisistä ravintola-aterioista. Toisinaan joudutaan ponnistelemaan hieman myös sesonkeja vastaan. Alkuvuoden ensimmäisinä kuukausina porsaanlihalla ei valitettavasti ole suurta menekkiä, vaikka verrattuna esimerkiksi broileriin juuri lihalla olisi helpompi vastata muun muassa vaihtelevaan kysyntään. Kysynnän lakia voisi uhmata - ja jopa muuttaa - tuomalla possuannokseen itämaista rapeutta ja makumaailmaa naturellin sijaan.

taittopala2Haasteet on tehty taklattaviksi, ja jo nyt voidaan tehdä monia konkreettisia asioita raaka-aineen nostamiseksi jopa himoitulle tasolle. Pontta porsaanlihalle -kampanjan puhemiehet HKScanin Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen sekä Veljekset Ponteva Oy:n keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roito listasivat kolme konstia menekinedistämisen ensimmäisiksi askelmerkeiksi:

- Special Cuts -vaihtoehtojen tarjoaminen.

- Raaka-aineen ujuttaminen asiakkaille suosittujen nimien kautta, kuten Pulled Pork.

- Porsaan upottaminen osaksi ruokalistan nykyisiä tarjottavia ja tarjonnan lisääminen pikkuhiljaa listoille.

”Ennen kaikkea nostetaan esiin reseptejä, joilla porsaanlihasta tulee suurinta herkkua”, Järvinen summaa agendaa.

Ammattikeittiöiden lisäksi kuluttajille tuotetaan kiinnostavaa sisältöä. Primäärinä kohdeyleisönä ovat ns. Prosumerit eli kotien gourmet-kokit.

- Tuotteistuksessa ja reseptien nostamisessa painopiste pitää olla arjen nopeissa ja helpoissa resepteissä – possu taipuu niihin erinomaisesti ollen monipuolinen ja herkullinen raaka-aine, järvinen pohtii.