Best Sellers: Parasta possusta

Best sellers

Hienosyisestä ja mehukkaasta porsaanlihasta on helppo valmistaa mitä erilaisimpia ruokia. Käytännössä lähes jokainen pala possua löytää paikkansa keittiössä ja lautasella. Porsaanliha valloittaa myös etnisten ruokien sekä street foodin raaka-aineena. Me HKScanilla olemme tuoneet myös aivan uusia porsaan osia ruoanvalmistukseen. Päivitetystä paloittelukaaviostamme löydät tuttujen osien lisäksi uusia, mielenkiintoisia osia.

Kyselimme Pontta porsaanlihalle -työryhmän kollegoilta, Veljekset Ponteva Oy:n keittiömestareilta Pekka Salmelalta ja Mika Roitolta, vinkkejä myyvimpiin annoksiin.

taittopala1Yleisesti ottaen voidaan todeta, että possun kaikista osista, missä on luuta ja rasvaa tarpeeksi, voidaan valmistaa meheviä ruokia maku ja rakenne edellä. Mikäli dollarinkuvat kiiltelevät silmissä kannattaa ottaa näistä vinkeistä vaarin:

- Ehdottomana myyntihittinä mainittakoon savustettu niska, jossa ei ole asiakkaan näkökulmasta liikaa rasvaa, mutta tekijän mielestä riittävästi. Toinen myyntihitti on hitaasti kypsytetty poski, Roito paljastaa.

- Kylkeä käytämme myös paljon, sillä eri kypsyysasteilla ja metodeilla siitä saa vaikka mitä variaatioita aikaiseksi, Roito antaa lisävinkin.

Mikäli vastavuoroisesti mietitään haasteellista valmistettavaa, Salmela nostaa esille porsaan ulkofileen.

- Filee on vaikea valmistettava - ja kotona vielä vaikeampi, Salmela pohtii.

- Tietenkin jos fileen nuijii ohuiksi ja paneroi kunnolla, niin sehän toimii kyllä siinä äärimmäisen hyvin, Salmela naurahtaa.