Breaking News! Possussa on potkua

moniuolisin B vitaminiin

Pontta porsaanlihalle -kampanjalla halutaan osaltaan taklata porsaanlihaan liittyviä ravitsemuksellisia mielikuvahaasteita. Sen lisäksi, että HK Rypsiporsas® -lihalla on ainutlaatuinen lupaus pehmeistä rasvoista, porsaanliha on monipuolisin B-vitamiinien lähde.

Punainen liha sopii monipuoliseen ruokavalioon. Sitä suositellaan 3 – 4:lle aterialle viikossa, yhteensä max 500 g kypsää lihaa. Kotimainen, vastuullisesti tuotettu liha on hyvälaatuisen proteiinin erinomainen lähde. Proteiinin lisäksi siinä on hyvin imeytyviä ravintoaineita, kuten rauta. Liha varmistaa monen välttämättömän ravintoaineen saannin ilman lisäravinteita.

Porsaanliha on monipuolisin B-vitamiinien lähde

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, jotka eivät muodosta elimistössä suuria varastoja, vaan niitä tulee saada ravinnosta jatkuvasti. Poikkeuksena on rasvaliukoinen B12-vitamiini, joka varastoituu elimistöön. B-vitamiinien tehtävät ovat erilaisia, eivätkä ne korvaa toisiaan. Porsaanliha on monipuolisin B-vitamiinien lähde. Kaikki B-vitamiinit ylläpitävät tervettä hermostoa:

  • B1-vitamiini säätelee energia-aineenvaihduntaa (hiilihydraatit ja rasvat).
  • B2-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
  • B3-vitamiini edesauttaa normaaleja psykologisia toimintoja.
  • B6-vitamiini säätelee hermoston ja energia-aineenvaihdunnan toimintaa sekä immuunijärjestelmää. Lisäksi se osallistuu hemoglobiinin valmistamiseen.
  • B12-vitamiini edesauttaa normaalia immuunijärjestelmän toimintaa.

Porsaanlihassa on myös muita hyviä ravintoaineita, kuten sinkki, joka edesauttaa normaaleja psykologisia toimintoja. Seleeni puolestaan edesauttaa normaalia immuunipuolustusta. Lisäksi HK Rypsiporsas® -lihassa on alfalinoleenihappoa, joka edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.