Ainutlaatuinen, kotimainen innovaatio HK Rypsiporsas®

Vahva kivijalka

Porsaanlihassa on monia välttämättömiä ravintoaineita: se on muun muassa monipuolisin B-vitamiinien lähde. Pehmeän rasvan suhteen HK Rypsiporsas® on ainutlaatuinen innovaatio, jossa ruokinnan avulla porsaanlihan rasvan laatu muuttuu pehmeämmäksi, tehden lihasta mureampaa ja maukkaampaa. Sillä on itseasiassa ainutlaatuinen lupaus: kaksi kolmasosaa sen rasvasta on pehmeää rasvaa.

Kotimainen liha maistuu hyvältä – ja sopii terveelliseen ruokavalioon

Lautasmalli ohjaa monipuoliseen ja kohtuulliseen syömiseen. Annokseen kannattaa valita aina puolet kasviksia, neljäsosa kuitupitoisia hiilihydraatteja (perunaa, riisiä, pastaa, tms.) ja neljäsosa proteiinin lähteitä, kuten lihaa, kanaa, kalaa tai kasvisproteiineja.

Ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin. Liha-aterioista voi valinnoillaan tehdä ravitsemuksellisesti köyhän, aivan kuten kasvisruoastakin.  Jos ravitsemusasioissa haluaa päästä helpolla, sekaruokavalio on ratkaisu helppoihin valintoihin.

HK Rypsiporsas® -lihalla on ainutlaatuinen lupaus: kaksi kolmasosaa sen rasvasta on pehmeää rasvaa. Ruokinnan avulla porsaanlihan rasvan laatu muuttuu pehmeämmäksi, tehden lihasta mureampaa ja maukkaampaa. Rypsiporsaat kasvavat terveinä, eivätkä saa antibiootteja elinikänsä aikana. Ne kasvavat kymmenellä tarkkaan valitulla suomalaisella kotitilalla.

Terveen ja tyytyväisen porsaan tunnistaakin siitä, että karva kiiltää ja saparo on terhakkaasti kiehkurassa.  Rypsiporsaat syövät kotimaisen viljan lisäksi elintarviketeollisuuden sivujakeita sekä kotimaista valkuaista, kuten hernettä, rypsiä ja härkäpapua. Jos porsas ilmoittaa, että ruoka ei maistu, silloinkin reagoidaan heti.

Tämä maailmalla palkittu ainutlaatuinen, suomalainen innovaatio täytti tänä vuonna upeat 10 vuotta – hyvä Suomi!