Possu perfection, Vuoden Kokki -kisassa gastronomian taidonnäytteitä HK-porsaanlihasta

ylakuva

Vuoden Kokki -kisan pääyhteistyökumppanina olemme mukana kehittämässä suomalaista ruoka-alaa ja sen osaajia. Kilpailun finaali kilpaillaan Messukeskuksessa Viini- ja Ruokatapahtumassa 29.-30.10.2021. Ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu on täynnä myös kuluttajia kiinnostavia yksityiskohtia.

Finaalitehtävään kuuluu kaksi kokonaisuutta, joista lihatehtävän pääraaka-aineena tulee käyttää HK Rypsiporsas® -lihaa.

Sikamaisen hyvää

Vuoden Kokki 2021 -finaalikilpailun pääruoka-annos on mielenkiintoinen, sillä lihatehtävän pääraaka-aineena tulee käyttää HK Rypsiporsas® -fileeselkää. Lihan saa kypsentää joko luun kanssa tai ilman. Lisäksi annoksessa tulee olla kastike sekä vähintään kaksi lisäkettä kotimaisista juureksista. Annokset valmistetaan neljälletoista ruokailijalle.  

Ammattikeittiöiden työtä helpottaaksemme olemme HKScanilla kehittäneet käyttövalmiita tuotteita, jotka tarjoavat saman täyteläisen maun ja suutuntuman kuin perinteiseen tapaan haudutetut porsaanliharuoat. Helpota arkea mehevillä ratkaisuilla:

7475 HK Rypsiporsas® Ylikypsä kylki

7449 HK Viljaporsaan ylikypsä paistipala, pakaste

7753 HK Viljaporsaan kypsä niska

7334 HK Viljaporsaan Pluma, kypsä, pakaste

lisakuva

Näillä eväillä kilpailemaan

Kilpailijat saavat kisapaikalle kaksi (2) kappaletta rypsiporsaan fileeselkää. Kaikki muut raaka-aineet tuodaan paikalle itse, kuten lisäkkeiden ja kastikkeen ainekset. Raaka-aineet saavat olla punnittuna ja kasvikset, juurekset ja hedelmät kuorittuina, mutta eivät muotoon leikattuja. Kaikki valmiiksi pikkelöidyt, fermentoidut ja kuivatut tuotteet ovat kiellettyjä. Liemi on luvallista tuoda valmiina, mutta kastike tulee keittää paikan päällä. Raaka-aineet tarkastetaan keittiötuomariston toimesta ennen kilpailun alkua.

Finalisteilla on tehtäviin kolme ja puoli (3,5) tuntia aikaa. Tähän aikaikkunaan sisältyy myös finaalin toinen tehtävä eli makkaran valmistus HK:n tarjolla olevista tuotteista.

Toivotamme kaikille finalisteille antoisia kisapäiviä ja menestystä keitoksiin!