Vuoden Kokki 2019, Mikko Kaukonen, ruokayhteisö Food Camp Finlandista on kokkikonkari sanan todellisessa merkityksessä. Kaukonen on työskennellyt lukuisissa Helsingin huippuravintoloissa mm. Michelin-ravintola Olossa, Groteskissa, Havisissa, Lyonissa, Frescorantessa ja Bellevuessa sekä ottanut osaa useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin kokkikilpailuihin. Lokakuussa miehellä on edessä jälleen jännittävät paikat, kun hän kilpailee kolmen muun suomalaisen kokin kanssa Suomen Bocuse d’Or -edustajapaikasta kaudelle 2020-2021.

Yhdeksän maukasta uutuusreseptiä

- Mikko on minulle tuttu kokkikollega ja olemme ideoineet useita erilaisia ruokaproggiksia yhdessä jo ennen Vuoden Kokki -yhteistyötä. Nyt haastoin Mikon kehittämään asiakkaillemme nipun uusia ruokaohjeita, joiden raaka-aineina käytetään lihaa ja siipikarjaa monessa eri muodossa. Mikko otti haasteen innolla vastaan ja kehitti yhdeksän maukasta ja helppoa ruokareseptiä, jotka ammentavat makunsa niin kotimaasta kuin maailmaltakin, kertoo HKScanin kehityspäällikkö Sami Rekola.

Inspiroidu Mikon kehittämistä resepteistä ja yllätä asiakkaasi makuelämyksillä, jotka muistetaan!

Alla kaksi ensimmäistä Mikon ideoimaa reseptiä. Julkaisemme loput seitsemän loppuvuoden ja alkuvuoden 2020 aikana

naudan maksa riisi Vuoden kokki 28 08 192166

Grillattua maksaa Thai Style

- Pinkiksi sisältä jätetty ja pannulla paistettu maksa karamellisoidun sipulin ja kermakastikkeen kera on syystäkin klassikko. Lounaspuolella maksa on taatusti vähän erikoisempi tuote, jolle kuitenkin löytyy aina ottajansa. Kun maksan saa vielä valmiiksi viipaloituna ja hintakin on kohdallaan, sitä kannattaa kokeilla myös vähän tavanomaisen mukavuusalueen ulkopuolella. Tässä thai-tyyliin maustetussa maksassa on täysin totutusta poikkeava makumaailma, joka toimii yllättävän hienosti, kertoo Mikko.

Reseptiin >

kananreisi sticky salaatti Vuoden kokki 28 08 190560

Sticky chicken Kentucky Style

”Kananpojan koipireisi on todella kokkiystävällinen tuote: tulee valmiina annoskoossa. Minun mielestä kyseessä on linnun maukkain pala, aina mehukas ja riittävän rasvainen. Makua riittää. Jenkkityyliin tehtynä koipireisi tuo uutta näkemystä lounaspöytään pienellä maustamisella, ja ruoka syntyy todella pienellä vaivalla. Koipireisien kanssa kannattaa kokeilla myös aasialaisia mausteita oman – tai asiakkaiden - maun mukaan. Lihat kokonaisena uuniin ja päälle reippaasti yrttejä, chiliä ja tietenkin valkosipulia.”

Reseptiin >

Tilaa uutiskirje