28 02.2017

Pizza-med-pesto-svamp

Maaliskuussa 2017 valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Kilpailun taso on ollut todella kova, ja yli 40 ammattilaishakijan joukosta on valikoitunut kahdeksan piinkovaa semifinalistia.

Food Camp Finland ja pääyhteistyökumppanit Arla, HKScan ja Metro-tukku ovat hakeneet loppuvuonna 2016 osallistujia ammattikokeille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Pizzamestari 2017 -tittelin lisäksi opintomatkalla Italiaan. Haku on nyt päättynyt ja semifinalistit valittu.

"Oli jo aikakin päästä valitsemaan Suomen ensimmäistä Pizzamestaria! Kilpailu on otettu vastaan todella positiivisesti, ja saimmekin yli 40 hakemusta. Se on Suomen kokoisessa maassa huima määrä. Haluamme toteuttaa rennon, mutta samalla vakavasti otettavan kilpailun ruoan ammattilaisille ja samalla nostaa kokkien ammattitaidon arvostusta", kertoo Food Camp Finlandin Riikka Kunnas.

Semifinalisteiksi on valittu Lotten Lindborg (Piece n Love), Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Akseli Mäki (Tårget), Davide Sindoni (Ristorante Sergio’s), Mira Rautajoki (Pizzarium), Antti Porna (Ravintola Perho/Tenho Restobar), Jasmin Karhunen (Classic Pizza Ruka) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy).

Lue koko tiedote tästä (PDF)

01 02.2017

Bocuse d’Or 2017

"Olemme ylpeitä suorituksestamme, vaikka emme päässeet tavoitteeseemme."
Kiitos Eero Vottonen ja Miikka Manninen upeasta suorituksesta ja valtavasta panoksestanne! Suomalainen ruokakulttuuri on rikkaampaa ja tunnetumpaa teidän ansiostanne.

Suomen Bocuse d’Or –joukkue tuli kuudenneksi maailman vaativimmissa kokkikisoissa. Edustaja Eero Vottonen, 33, hänen avustajansa Miikka Manninen, 21, sekä valmentaja Matti Jämsén veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ja ilman virheitä. Tiimi päätti kauden ylpeänä suorituksestaan, mutta pettyneenä sijoitukseen.

Lähes kaksi vuotta tiiviisti harjoitelleen tiimin työ päättyi Lyonin messukeskuksen Paul Bocuse-hallissa kuudenteen sijaan. Vuoden 2017 Bocuse d’Or -kilpailun voitti USA, hopeaa otti Norja ja pronssille tuli Islanti.

– Olin todella varma, että palkinto tulee tällä kertaa. Kisa-alueen käytäväpuheissa meille ennustettiin korkeita mitalisijoja. Olemme ehdottoman ylpeitä suorituksestamme mutta pettyneitä sijoitukseen, koska tähtäin oli korkeammalla, joukkueen valmentaja Matti Jämsén sanoo.

Rennosti koko kilpailun ajan työskennellyt Suomen joukkue teki virheettömän kisasuorituksen. Annoksissa maistui suomalainen metsä, raaka-aineina oli muun muassa suomalaista herkkutattia, kuusta ja mäntyä. Kilpailujen kohutuin uudistus, vegaaniannos näkyi tuomareiden lautasilla vaihtelevana tasona. Suomen joukkueen vegaaniannoksen vahvat maut miellyttivät tuomaristoa, mikä näkyi pisteissä: toiseksi sijoittunut Norja sai annoksestaan samat pisteet.

– Vegaaniannoksissa oli suurta vaihtelua, lautasilla nähtiin kaikkea minimalistisesta monimutkaiseen. Eeron annos erosi monista muista hienostuneisuudellaan, se oli ensimmäisen kilpailupäivän tasapainoisimpia ja harmonisimpia annoksia. Pohjoismaat osasivat suunnitella annokset oikean kokoisiksi, muutamien maiden annoskoko oli selkeästi liian pieni, kertoo vegaaniannosten tuomaripöydässä istunut Pekka Terävä.

Eero Vottosta oli kannustamassa ensi kertaa yli satapäinen yleisö yhteistyökumppaneita, ruoka-alan ammattilaisia ja kilpailijoiden läheisiä. Koko joukkue kiittää kaikkia kumppaneita ja yleisöä upeasta tuesta matkan varrella ja äänekkäästä kannatuksesta kisahallissa.

Kuvia kilpailuista täällä.
http://www.bocusedor.fi http://www.facebook.com/bocusedorfinland