29 01.2015

voitto

Suomi tuli neljänneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. Suomen edustaja Matti Jämsén, hänen avustajansa Antti Lukkari sekä valmentaja Eero Vottonen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa tyynesti päätökseen hienoin tuloksin. Matti Jämsénin neljäs sija on Suomen kaikkien aikojen paras.

Kaksi vuotta tiiviisti harjoitelleen tiimin työ huipentui 28.1.2015 Lyonin messukeskuksessa. Vuoden 2015 Bocuse d’Or -kilpailun voitti Norja, hopeaa otti USA ja pronssille tuli Ruotsi. Suomi tuli neljänneksi 11 pisteen tiukalla erolla Ruotsista. Jämsén tiimeineen toi kotiin parhaan lihavadin palkinnon ja Lukkari palkittiin koko kilpailun parhaana avustajana.

Lue lisää

23 01.2015

Bocuse d’Or -kilpailun finaaliin on enää muutama päivä aikaa ja Suomen tiimi on saapunut jo kisapaikalle Lyoniin. Takana on 1,5 vuotta täysipäiväistä treenausta ja nyt on aika mitata, mihin tuhansien tuntien harjoituksilla ylletään. Suomea edustavalle keittiömestari Matti Jämsenille tavoite on ollut alusta asti selvä.

– Kultaa täältä on tultu hakemaan, vaikka haastajan asemassa ollaankin. Finaalipaikan varmistumisen jälkeen olemme tehostaneet harjoittelua entisestään ja hioneet koko kilpailusuoritusta pienimpiä yksityiskohtia myöten. Parhaina päivinä olemme harjoitelleet jopa kuusitoista tuntia päivässä, jotta kaikki sujuisi finaalissa virheettömästi. Aivan viime vaiheessa saimme tiimiämme täydentämään tanskalaisen mestarin, jolla on plakkarissaan kaikki Bocuse d’Or -mitalit kullasta pronssiin.

Viisi ja puoli tuntia kestävän kisasuorituksen läpivienti vaatii osallistujilta muutakin kuin keittiössä puurtamista. Fyysisen kunnon ja kestävyyden varmistamiseksi Matti Jämsenistä ja hänen assistenttinaan toimivasta Antti Lukkarista on tullut kuntosalin aktiivikäyttäjiä. Urheilumaailmasta on otettu oppia lisäämällä myös henkinen valmennus osaksi harjoitusohjelmaa.

– Päivä päivältä on vahvistunut sellainen olo, että olemme valmiina voittamaan. Homma on paketissa ja nyt enää herkistellään ja virittäydytään h-hetkeen. Estradille astutaan  keskiviikkona 28.1. klo 9.10 Suomen aikaa. Silloin pannaan kaikki peliin, jotta maailmanmestaruus saataisiin viimein Suomeen!

Seuraa suoraa lähetystä finaalista >>

Lue lisää Bocuse d’Or -kilpailusta >>

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty jo vuodesta 1987. Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa viime toukokuussa. Siellä Jämsén sijoittui viidenneksi. Lisäksi Jämsén palkittiin parhaasta lihavadista erikoispalkinnolla.

HKScan on Suomen Bocuse d’Or -tiimin pääyhteistyökumppaneita yhdessä Ravintola G.W. Sundmansin, Ravintolakoulu Perhon ja Davanti Oy:n kanssa.