06 10.2015

auto

HKScanilla on uusi kuljetuspalvelu HKScan Express. Se mahdollistaa pikatilaukset asiakkaille viitenä päivänä viikossa
(ma – pe). Palvelun varsinainen toiminta-alue on Kehä III:n sisäpuoli (Helsinki – Vantaa – Espoo). Tapauskohtaisesti voidaan kuljetuksia järjestää myös ko. alueen ulkopuolelle.

taulukko


Tilaukset osoitteeseen:

asiakaspalvelu@hkscan.com


HKScan Express palvelun kautta tuleviin tilauksiin lisätään 30€:n (alv 0 %) toimitusmaksu. Pääkaupunkialueen ulkopuolelle suuntautuvat toimitukset hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

24 09.2015

Tutkimusten mukaan suomalaisten jodinsaanti on liian vähäistä ja tämän vuoksi Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittaa elintarviketeollisuutta siirtymään jodioidun suolan käyttöön. Näin turvataan väestön riittävä jodin saanti. Jodi on välttämätön kivennäisaine, jota Suomen maaperässä on luontaisesti hyvin vähän. Merkittävä jodin puutos voi aiheuttaa kilpirauhasen suurentumisen sekä häiritä kasvua ja kehitystä lapsilla.

HKScan Finland Oy on selvittänyt jodioituun suolaan siirtymistä tuotekategorioissaan ja tarkoituksena on siirtyä käyttämään jodioitua suolaa kaikissa HK, Via ja Kariniemen merkillä myytävissä tuotteissa vuodenvaihteesta lähtien.

HKScan Finlandin merkitys ruuan valmistajana on Suomessa suuri. Yrityksen valmistamia tuotteita on useimpien suomalaisten ruokapöydissä. Liha ja lihavalmisteet ovat myös merkittävä suolan lähde, joten siirtymisellä jodioidun suolan käyttöön on myös kansanterveydellistä vaikutusta.

Tavoitteena edelleen suolan vähentäminen

Jodioidun suolan käyttö on helpoin tapa lisätä jodin saantia ja ennaltaehkäistä jodin puutosta. Jodioidun suolan käyttö monipuolisesti eri tuoteryhmissä turvaa väestön jodinsaannin, vaikka suolan saannin vähentämistä edelleen suositellaan ravitsemussuosituksissa. HKScan Finland on pyrkinyt määrätietoisesti vähentämään suolan määrää tuotteistaan. Vuonna 2014 tuotteissa oli noin 70 000 kg vähemmän suolaa verrattuna vuoden 2007 tasoon, jolloin tuotekehitykselle luotiin tarkemmat ravitsemukselliset kriteerit.
Jodioidun suolan käyttö näkyy HKScan Finlandin tuotteiden ainesosissa, johon suola merkitään jatkossa ”jodioitu suola”. Pakkausmerkinnöissä muutos näkyy vuoden 2016 aikana.
 
Lisätietoja:
Ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen, HKScan Finland Oy, puh. 010 570 2444, sähköposti soile.kakonen(at)hkscan.com
 
HKScan on johtava pohjoismainen lihaosaaja. Konsernimme myy, markkinoi ja valmistaa korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa, niistä valmistettuja tuotteita ja valmisruokia vahvoilla tuotemerkeillä. Asiakkaitamme ovat vähittäiskauppa-, food service-, teollisuus- ja vientisektorit. Kotimarkkinamme kattavat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Baltian. Viemme tuotteita lähes 50 maahan. Vuonna 2014 HKScanin liikevaihto oli noin 2,0 miljardia euroa ja työntekijöitä on noin 7 700. Yhtiö on Euroopan johtavia lihayrityksiä.

17 09.2015

HKScanin SEL:iin kuuluvia työntekijöitä eri tuotantopaikkakunniltamme on osallistumassa perjantaina 18.9. poliittiseen työtaisteluun. Tämä aiheuttaa keskeytyksiä tuotantolaitosten toimintaan ja vaikuttaa myös tuotteiden jakeluihin.
 
Pahoittelemme tilanteesta syntyvää haittaa.
 
Asiakkaat voivat kysyä lisätietoa tuotetoimituksista suoraan omilta yhteyshenkilöiltään HKScanissa.
 
 
HKScan Finland Oy
 
Sari Palokangas
Johtaja, Away from Home Finland
p. 010 570 2230

23 03.2015

Unilever Food Solutionsin järjestämän Fast Food Superstar 2015 -reseptikilpailun voittaja julkistettiin Helsingissä järjestetyillä Fastfood & Cafe -messuilla helmikuun lopulla. Kymmenien loistavien reseptien joukosta voittajaksi nousi Cincinnati Chili Otto's way. Reseptin luoja Otto Helin näkee laadukkaan kokkien tekemän fastfoodin suosion kasvun positiivisena asiana ja uskoo trendin yhä jatkuvan.

 

10 02.2015

Bocuse d’Or -kilpailun finaalista on kulunut pari viikkoa ja Suomea edustanut Matti Jämsén on palannut arkeen vuosien kisaruljanssin jälkeen. Urheilutoimittajien tapaan pääsimme kysymään Matilta sen klassisen kysymyksen, eli miltä nyt tuntuu.

– Hiukan on tyhjä olo, kun takana on kenties elämäni tähän asti suurin punnerrus. Kun elämä on viimeisen parin vuoden ajan pyörinyt lähes pelkästään tämän kisan ympärillä, niin ottaa aikansa päästä taas normaaliin päivärytmiin, työpaikaltaan tavoittamamme Matti mietiskelee.

Lyonista tuomisina tulleesta nelossijasta Matti on sekä iloinen että ylpeä. Kaikkien aikojen suomalaissuorituksen täydensivät ykköspalkinto kilpailun parhaasta lihavadista sekä Matin apulaisena hääränneen Antti Lukkarin saama parhaan assistentin palkinto.

– Loppupeleissä neljäs sija on uskomattoman hieno suoritus kovassa seurassa. Norja ja Ruotsi ovat kokeneita kisamenestyjiä, mikä vahvistaa jo ennalta heidän asemiaan tuomariston silmissä. Jenkit puolestaan olivat satsanneet kisaprojektiinsa huhujen mukaan jopa neljä miljoonaa dollaria, mikä tietysti nosti tiimin resurssit aivan omaan luokkaansa.

Pelkällä rahalla mitalisijoille ei silti Matin mielestä ylletä. Tärkeintä on hänen mukaansa täydellinen sitoutuminen koko kisaprojektiin. Itsensä on pantava peliin koko sydäntä myöten.

– Kilpailu tulee jatkossa olemaan yhä kovempaa, mutta samalla Suomen mahdollisuudet tuloksen petraamiseen ovat parantuneet entisestään. Aiemmista kisoista kertynyttä kokemusta ja osaamista on enemmän ja tiedämme, mitä kaikkea mitalipallille kiipeämiseen tarvitaan. Lähtökohdat seuraavalle Bocuse d’Or -edustajallemme ovat kunnossa, kunhan hän lähtee alusta alkaen liikkeelle isolla sydämellä ja tunteella. Kaikki muu tulee kyllä sen myötä, Matti vakuuttaa.


– Oman ja koko Suomen Bocuse d’Or-tiimin puolesta kiitän lämpimästi HKScania ja niitä lukemattomia yhteistyökumppaneita ja ihmisiä, jotka olivat mukana tekemässä projektistamme totta. Suurkiitokset myös perheelleni, jolta on  vaadittu pitkää pinnaa kahden Bocuse d’Or -kisani aikana. Kiitos ja kumarrus kaikille. Toivon, että tulevat edustajamme saavat yhtä mahtavasti tukea ja neljäs sijani vaihtuu mitalien hohteeseen jo ensi kaudella.

29 01.2015

voitto

Suomi tuli neljänneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. Suomen edustaja Matti Jämsén, hänen avustajansa Antti Lukkari sekä valmentaja Eero Vottonen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa tyynesti päätökseen hienoin tuloksin. Matti Jämsénin neljäs sija on Suomen kaikkien aikojen paras.

Kaksi vuotta tiiviisti harjoitelleen tiimin työ huipentui 28.1.2015 Lyonin messukeskuksessa. Vuoden 2015 Bocuse d’Or -kilpailun voitti Norja, hopeaa otti USA ja pronssille tuli Ruotsi. Suomi tuli neljänneksi 11 pisteen tiukalla erolla Ruotsista. Jämsén tiimeineen toi kotiin parhaan lihavadin palkinnon ja Lukkari palkittiin koko kilpailun parhaana avustajana.

Lue lisää

23 01.2015

Bocuse d’Or -kilpailun finaaliin on enää muutama päivä aikaa ja Suomen tiimi on saapunut jo kisapaikalle Lyoniin. Takana on 1,5 vuotta täysipäiväistä treenausta ja nyt on aika mitata, mihin tuhansien tuntien harjoituksilla ylletään. Suomea edustavalle keittiömestari Matti Jämsenille tavoite on ollut alusta asti selvä.

– Kultaa täältä on tultu hakemaan, vaikka haastajan asemassa ollaankin. Finaalipaikan varmistumisen jälkeen olemme tehostaneet harjoittelua entisestään ja hioneet koko kilpailusuoritusta pienimpiä yksityiskohtia myöten. Parhaina päivinä olemme harjoitelleet jopa kuusitoista tuntia päivässä, jotta kaikki sujuisi finaalissa virheettömästi. Aivan viime vaiheessa saimme tiimiämme täydentämään tanskalaisen mestarin, jolla on plakkarissaan kaikki Bocuse d’Or -mitalit kullasta pronssiin.

Viisi ja puoli tuntia kestävän kisasuorituksen läpivienti vaatii osallistujilta muutakin kuin keittiössä puurtamista. Fyysisen kunnon ja kestävyyden varmistamiseksi Matti Jämsenistä ja hänen assistenttinaan toimivasta Antti Lukkarista on tullut kuntosalin aktiivikäyttäjiä. Urheilumaailmasta on otettu oppia lisäämällä myös henkinen valmennus osaksi harjoitusohjelmaa.

– Päivä päivältä on vahvistunut sellainen olo, että olemme valmiina voittamaan. Homma on paketissa ja nyt enää herkistellään ja virittäydytään h-hetkeen. Estradille astutaan  keskiviikkona 28.1. klo 9.10 Suomen aikaa. Silloin pannaan kaikki peliin, jotta maailmanmestaruus saataisiin viimein Suomeen!

Seuraa suoraa lähetystä finaalista >>

Lue lisää Bocuse d’Or -kilpailusta >>

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty jo vuodesta 1987. Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa viime toukokuussa. Siellä Jämsén sijoittui viidenneksi. Lisäksi Jämsén palkittiin parhaasta lihavadista erikoispalkinnolla.

HKScan on Suomen Bocuse d’Or -tiimin pääyhteistyökumppaneita yhdessä Ravintola G.W. Sundmansin, Ravintolakoulu Perhon ja Davanti Oy:n kanssa.