10 06.2014

kirjaLiha – kaikki lihasta laitumelta lautaselle -kirja on valittu maailman parhaaksi omassa kategoriassaan vuosittain järjestettävässä maailmanlaajuisessa The Gourmand World Cookbook Awards –kilpailussa. Voittajat julkistettiin Pekingin ruokakirjamessuilla toukokuun lopussa. ”Liha” on yli 500-sivuinen, perusteellinen tietokirja ja monipuolinen keittokirja, johon on koottu klassisten liharuokareseptien lisäksi paljon uusia ruokaohjeita. Kirjan on toimittanut toimittaja Mika Remes ja se on tehty yhteistyössä HKScan Finland Oy:n asiantuntijoiden kanssa. Kirjan on kustantanut Readme.fi. Kirjassa on kerrottu HKScan Finland Oy:n lihantuottajista ja tuotantolaitoksista Suomessa. Myös kirjan kuvat ovat pääasiassa HKScanin suomalaisten sopimustuottajien tiloilta ja tuotantolaitoksista.

- Pohjoismaisena liha-alan asiantuntijana halusimme kertoa ja näyttää, mistä lihaketjussa on kyse. Harva lihaa syövä kuluttaja on enää kosketuksissa ruuan alkuperän tai lihatuotteiden valmistamisen kanssa. Uskomme, että moni haluaa kuitenkin tietää, mistä ja miten ruoka päätyy lautaselle. ”Liha” luo myös arvostusta lihalle ruuan raaka-aineena, kertoo kirjaprosessissa mukana ollut markkinointipäällikkö Laura Lindström HKScan Finland Oy:stä.

Paljon tietoa ja parhaat reseptit

Kirjassa toimittaja Mika Remes ja valokuvaaja Tommi Anttonen seurasivat suomalaista lihaketjua laitumelta lautaselle ja tapasivat liha-alan ammattilaisia. Lisää tietoa saatiin liha- ja ruoka-alan kirjallisuudesta, tutkimuksista, ammattilehdistä, järjestöistä ja tutkimuslaitoksista. Ruokatoimittaja Mikko Takala ja HKScan Finlandin keittiömestari Risto Mikkola puolestaan käärivät hihat keittiössä ja kehittivät herkullisen kattauksen klassisia ja uusia liharuokareseptejä.

Haluamme tehdä suomalaisista monipuolisia lihataitajia, jotka uskaltavat pyytää lihatiskillä esimerkiksi porsaan lapaa tai niskaa ja jotka osaavat käsitellä ruhon eri osia ja valmistaa niistä monipuolisesti ruokaa. Ruhon osien monipuolinen käyttäminen on myös vastuullista, toteaa Laura Lindström.

Hopeaa Hong Kongiin ja pronssia Portugaliin

Kilpailun liha-kategorian toinen sija meni Hong Kongiin ja kolmas Portugaliin. The Gourmand World Cookbook Awards -kilpailun on perustanut Edouard Cointreau, kuuluisien Cointreau-, Frapin- ja Rémy Martin -juomatalojen omistajasuvun jälkeläinen. Palkinto parhaasta keittokirjasta ja viinikirjasta on myönnetty vuodesta 1995 lähtien.

Liha-kirja on myynnissä muun muassa Akateemisessa kirjakaupassa ja Suomalaisessa kirjakaupassa sekä verkkokirjakaupoissa.

Lisätietoja:
HKScan Finland Oy:n markkinointipäällikkö Laura Lindström, puh. 050 560 3910.

 lihaa