16 05.2014

Lehdistötiedote 14.5.2014

Pekka Terävä on Kokkien Kokki 2014. Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä hän vei kokkien ranking-listan voiton. Äänestys kaavake lähetettiin 101 kokille ja keittiömestarille. Vastauksia Akatemia sai 87 kappaletta ja 82 kokkia sai ääniä.

Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Pekka Terävä on ravintola Olon suunnannäyttäjä. Hän on määrätietoisesti tehnyt töitä ravintoloitsijana/ keittiömestarina sekä ollut mukana edistämässä suomalaista ruokakulttuuria eri yhteisöissä. Pekka Terävän vahvaa osaamista tukee äänestyksessä toiseksi tullut keittiömestari Jari Vesivalo.

 

Ranking- lista 2014

1. Pekka Terävä, Olo, Helsinki, Kokkien Kokki 2014(viime vuoden sijoitus 2)
2. Jari Vesivalo, Olo, Helsinki(7)
3. Matti Jämsen, Sundmans, Helsinki(9)
4. Tomi Björck, Bronda,Helsinki (3)
5. Jouni Toivanen, Luomo, Helsinki(5)
6. Markus Aremo, Suomen Gastronomian Akatemia, Helsinki(11)
7. Hans Välimäki, Välimäki, Helsinki (1)
8. Kari Aihinen, Savoy, Helsinki(6)
9. Michael Björklund, Smakbyn, Ahvenanmaa(10)
10. Matti Wikberg, Farang, Helsinki(8)
11. Eero Vottonen, Sundmans, Helsinki(18)
12. Marko Palovaara, Bistro Omat, Kirkkonummi(12 )
13. Sasu Laukkonen, Chef&Sommelier, Helsinki(16)
14. Filip Langhoff, Ask, Helsinki(uusi)
15. Erik Mansikka, Kaskis, Turku(uusi)
16. Marko Rauhala, Mami, Turku(17)
17. Henry Alen, Muru, Helsinki(14)
18. Teemu Aura,Patisserie Teemu&Markus, Helsinki(uusi)
19. Antto Melasniemi, Atelje Finne, Helsinki(20)
20. Oula Hänninen, Katisten kartano, Hämeenlinna(uusi)

Suomen Gastronomian Akatemian mitalit jaetaan elokuun lopussa Mäntässä järjestettävässä ruokatapahtumassa.

Lisätietoja: Markus Aremo/ Suomen Gastronomian Akatemia/ 0505930151