Pizzamestari2017 paakuva

Pizzamestari 2017 -tittelistä kisattiin Fastfood & Café & Ravintola -ammattimessuilla 8.–9.3.2017. Voiton vei intohimoinen pizzanosaaja Davide Sindoni. Pizzamestari 2017 -semifinaaliin osallistui yhteensä kahdeksan huikeaa ammattilaista: Lotten Lindborg (Piece n Love), Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Akseli Mäki (Tårget), Davide Sindoni (Ristorante Sergio’s), Mira Rautajoki (Pizzarium), Antti Porna (Ravintola Perho/Tenho Restobar), Jasmin Karhunen (Classic Pizza Ruka) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy). Semifinaalissa kilpailijat valmistivat kukin kaksi erilaista pizzaa annetussa 30 minuutin ajassa – kaksi pizzaa omalla reseptillään ja kaksi pizzaa kumppanikorin tuotteista. Omaan pizzaan kilpailijat olivat tuoneet omat raaka-aineet ja kumppanikorin tuotteisiin he saivat tutustua ennen kilpailua.

Arvioinnin perusteena olivat laatu, luovuus ja toteutus. Kisa-ajassa pysyminen oli osalle kilpailijoista haasteellista ja myöhästymisestä ropisi jonkin verran virhepisteitä. Tuomariston pisteet laskettiin yhteen ja kovatasoisesta semifinaalista siirtyivät finaaliin Lotten Lindborg, Jason McArdle, Davide Sindoni ja Mika Heiskanen.

Finaalipäivänä kilpailijat valmistivat kaksi pizzaa annetuista raaka-aineista 40 minuutin kisa-ajassa. Kumppanikorin raaka-aineisiin kilpailijat saivat tutustua etukäteen ja waste-tuotteet olivat yllätys. Jokainen kilpailija osoitti työnteollaan ja pizzoillaan huikeaa ammattitaitoa. Arviointiperusteet olivat samat kuin semifinaalissa ja eniten pisteitä keräsi italialainen Davide Sindoni. Daviden pizzoista löytyi mm. Castello-juustoa ja grillattuja herkkusieniä. ”Oli hienoa seurata Daviden itsevarmaa työskentelyä ja huomata hänen kunnioituksensa raaka-aineita kohtaan”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Terävä. Davide on toiminut pizzakokkina mm. Italiassa ja Espanjassa ja tällä hetkellä hän työskentelee Turun Aurajoen rannassa sijaitsevassa Sergio’s-ravintolassa.

Davide haki kilpailuun seuraavalla pizzareseptillään syksyllä 2016.

Pizza Parmigiana
6:lle hengelle

Taikina:
1 kg jauhoja
620 g kylmää vettä
250 g taikinajuurta
25 g suolaa
30 g oliiviöljyä

Liuota taikinajuuri veteen, lisää jauhot. Vaivaa 14 minuuttia. Lisää suola ja öljy. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Annostele taikina palloiksi ja laita jääkaappiin 48-72 tunniksi.

Täytteet:
2 nippua basilikaa
100 g paistettuja munakoisosiivuja
100 g tomaattimurskaa
80 g raastettua parmesaania
125 g mozzarella-juustoa

Pizzamestari-2017-tiedote-1403