alasivu ylakuva

Burgermestari Tuomo Koskisen burgerivinkit

Burger Battle 2021 -kilpailu pidettiin 14.10. Parhaaksi burgerintekijäksi valittiin Tuomo Koskinen, Street Food Factory Oy/The Van Kotka, Pyhtää. Finaalin kilpailu tehtävänä oli valmistaa kaksi erilaista hampurilaista, joiden toisena pääraaka-aineena on possun selkäpala luulla ja toisena kana. Hampurilaiset toteutettiin kilpailun yhteistyökumppaneiden raaka-aineista.

Kilpailussa etsittiin burgermestaria, joka tekee Suomen laadukkaimmat artisan-hampurilaiset. Voittaja palkittiin Burgermestari 2021 -tittelin lisäksi 4.000 eurolla. Koskinen palkittiin myös kahdella erikoispalkinnolla: parhaan sämpylän käyttö sekä Iltalehden suosikkiburger.

alasivu kuvituskuva

Halusimme tietää, mikä burgeri maistuu mestarille parhaiten. Utelimme myös reseptiikkaa sekä visioita tulevaan.

Mikä on oma suosikkiburgerisi?

- Tässä on pakko vetää vähän kotiinpäin, ja sanoa, että meidän DoubleSmashBurger on edelleen paras burgeri mitä olen syönyt. Siinä tiivistyy oma ajatukseni burgerissa, eli vähemmän on enemmän. Siinä ei ole mitään liikaa, eikä mitään liian vähän, sanoo Koskinen.

Millainen on täydellinen burgerpihvi?

- Omaan makuun täydellinen burgerpihvi on smash-tyyliin valmistettu pihvi. Kunnon karamellisoituminen pihvissä on todella maukasta, ja rapea paistopinta tuo hyvää rakennetta kokonaisuuteen. Kun liha on riittävän rasvaista, se karamellisoituu erinomaisesti ja jää vielä mehukkaaksi, vaikka paistuukin todella ohueksi, hän vinkkaa.

Mikä on mielestäsi seuraava maku- tai valmistustapasuuntaus burgereissa?

- Luulen, että Kaakkois-Aasia tulee näkymään tulevaisuudessa paljon burgereissa. Etenkin Thaimaan ja Korean maut tulevat luultavasti olemaan burgereissa vahvasti mukana. Korean BBQ olisi kiinnostavaa nähdä burgereissa, Koskinen pohtii.

Ota mestarin mehevät burgerireseptit kokeiluun täältä >