Burger Mafia lahti

Rohkea ja itsevarma – Burger Mafia

Mafia tarkoittaa piirteitä, jonka kaltaisiin Burger Mafian mentaliteetti on helppo samaistaa. Vuosikymmenten kokemus ruoasta näkyy varmuutena ja rohkeus menestyvinä tuoteinnovaatioina. Aikanaan yhden miehen kojusta alkanut konsepti toimii nykyään kahdessa eri lokaatiossa satojen neliöiden toimitiloissa. Konseptin perustaja Reijo Henriksson pyöritti Kärpänen-toimipistettä ja pyysi yrittäjä Peter Laitiaista pyörittämään Kivimaata. Henrikssonin oppeja sovelletaan vielä tänäkin päivänä muun muassa tuotekehityksessä.

Kahden toimipisteen ketju

Legendaarisia Burger Mafioita on Lahdessa edelleen kaksi, joista Kivimaata pyörittää nykyisin Laitiaisen sisko Nina Laitiainen. He kutsuvat Burger Mafiaa leikkisästi piirikunnalliseksi ketjuksi. Molemmissa toimipisteissä toimii sekä sali että luukkumyynti. Korona ei ole vaikuttanut toimintaan, eikä esimerkiksi lomautuksiin olla jouduttu. Päinvastoin, luukkumyynti on toiminut entistä paremmin.

rucolaburger 2019 Burger MafiaItse tehden maistuu parhaalta

Vuodesta toiseen kestänyt suosio pohjautuu siihen, että kaikessa tekemisessä edetään maku edellä: nähdään vaivaa niin kastikkeiden valmistamisessa kuin kebablihan raastamisessa ja sen kehittämisessä astetta paremmalle tasolle.

- Valmistamme kebablihan itse pehmeärasvaisesta HK Rypsiporsas® -lihasta, vaikka siinä voisi käyttää valmiita vartaita, Laitiainen kertoo.

Luotettava tavarantoimittaja on tärkeänä kumppanina onnistumisissa.

- HKScanin tuotevalikoima on todella laaja ja kattava, lähes 90% raaka-aineistamme tulee heiltä. Erityisen hyvä valikoima on kypsissä tuotteissa, jotka säästävät meiltä aikaa keittiössä ilman, että maku kärsii. Asiakkaalle nopeasti valmistunut ruoka, jossa annoksen ulkonäkö ja maku ovat kohdillaan, on lupauksemme kulmakiviä, Laitiainen kertoo.

- Ruokatalon edustajat ovat hoitaneet hommansa hyvin kautta aikojen. Yhteydenpito on helppoa ja heidät tavoittaa aina. Heiltä saa myös näytteitä ja vinkkejä oman työn vipuvoimaksi – se on inspiroivaa, Laitiainen kiittelee.

Grillit huurussa burger Burger MafiaGrillit huurussa poiki suosikkiburgerin

Burgerilistan suosikeista puhuttaessa ykköseksi nousee Grillit huurussa -burgeri, jonka suunnittelusta on vastannut Sami Hedberg. Huuruhampin suosio perustuu täydelliseen komboon makeansuolaista bistro-sämpylää, mehevää nyhtöpossua täyteläisellä monterey jack -juustotwistillä, mureaa kassleria, tomaattia, kastikkeita sekä rapsakkaa salaattia.

- Nyhtöpossu revitään itse HK Rypsiporsaan® Ylikypsä kylki -paloista, Laitiainen kertoo.

- Nyhtöpossuun sekoitamme juustoa sekä bbq-kastiketta ja lämmitämme sitä hetken pizzauunissa. Maku ja koostumus ovat omaa luokkaansa. Nyhtöpossua syödessä ei tarvita edes kastikkeita, Laitinen paljastaa menestysreseptiä.

Yksi tärkeimpiä Henrikssonin oppeja liittyy tuotekehityksen perusajatukseen: tuotteen tulee soveltua vähintään kahteen tarkoitukseen, jotta varastonkierto pidetään nopeana ja raaka-aineet takuuvarmasti tuoreina. Tämä on ollut erinomainen ohjenuora.

Kastikkeiden makoisana raaka-aineena kekseliäisyys

Kastikkeet ovat olennainen osa burgerien makumaailmaa, niinpä myös niihin on aina panostettu. Valmiiden kastikkeiden sijaan ne valmistetaan itse. Burgerit voi jakaa kahteen eri kategoriaan: perinteisempiin burgereihin töräytetään asiakkaan mieltymysten mukaisesti sinappia ja ketsuppia ja niin sanottuihin premium-burgereihin laitetaan 1 – 2 talon omaa kastiketta ilman muita mausteita.

- Olemme kehittäneet muun muassa maistuvia majoneesikastikkeita, jotka on nimetty tekijöidensä mukaisesti Repaksi ja Lateksi. Uusin maku on raikas appelsiini-majoneesikastike, joka sopii erityisen hyvin kanaburgeriin. Tällaista en ole vielä kollegoiden ruokalistoilla huomannut, Laitiainen kertoo.

- Muutenkin tehdään paljon itse, kuten leikataan salaatit ja keitetään tomaattipohjaiset kastikkeet, Laitiainen lisää.

Tulevaisuuden vahvistuvista trendeistä Laitiainen mainitsee kotiin kuljetetun ruoan. Se on tullut jäädäkseen. Sen rinnalla säilyy take away -käytäntö, jota helpottamaan voisi toteuttaa oman mobiilisovelluksen.