20 08.2020

HKScan tuo markkinoille uuden tuotesarjan, HK Vihreät. Sarjaan kuuluu neljä tuotetta: Kasvisjauhis, Kasvisburgerpihvit, Kasvisnuggetit ja Kasvispullat. Pääosin herneestä ja härkäpavusta valmistetut kasviproteiinituotteet tuovat lisää valinnanvaraa helppoon ja nopeaan ruuanlaittoon. Tuotteet ovat saatavilla ruokakaupoissa 24.8. alkaen.

Maussa ei ole tehty kompromisseja

Tuotekehityksessä on panostettu erityisesti tuotteiden herkulliseen makuun ja hyvään koostumukseen.

- Uuden HK Vihreät -sarjan tuotekehityksen tinkimätön tavoite alusta alkaen on ollut hyvänmakuiset ja koostumukseltaan napakat, mutta mehevät tuotteet. Voimme tyytyväisenä todeta, että olemme onnistuneet. HK Vihreät ovat sellaisenaan maukkaita, mutta miedon makuisia, jolloin niitä voi vielä maustaa omien mieltymysten mukaan. Koostumukseltaan tuotteet muistuttavat tuttuja arkiruuanlaiton tuotteita ja näin maistuvat hyvin ihan jokaiselle, kertoo HKScanin Suomen markkinointijohtaja Ursula Halonen. Lisäksi HK Vihreät -tuotteet ovat tietenkin myös sataprosenttisesti vegaanisia, jatkaa Halonen.

Kasvisjauhiksesta syntyy bolognesekastike tai makaronilaatikko

Ruokakauppoihin tuodaan neljä erilaista HK Vihreät -sarjan tuotetta: HK Vihreät Kasvisjauhis, HK Vihreät Kasvisburgerpihvit, HK Vihreät Kasvispullat ja HK Vihreät Kasvisnuggetit. Jauhis ja burgerpihvit on tarkoitettu kypsennettäviksi tuttuun tapaan esimerkiksi paistamalla. Valmiiksi kypsät tuotteet, pullat ja nuggetit, lämmitetään mieluiten uunissa.

- Helppous ja vaivattomuus ovat monessa perheessä tärkeimpiä asioita etenkin arjen ruuanlaitossa. Siksi päädyimme näihin neljään tuotteeseen, joiden käyttötapa ja valmistaminen ovat kaikille ennestään tuttuja. Jauhiksesta syntyvät bolognesekastike, makaronilaatikko tai vaikkapa mureke tuttuun tapaan. Burgerpihvin voi paistaa sämpylän väliin, pullat ja nuggetit sopivat naposteluun tai lisukkeiden kera pääruoaksi, kertoo Halonen.

Lisää valinnanvaraa ja vihreää arjen ruuanlaittoon

Sana ”arkiruoka” voi joistain tuntua sävyltään vähättelevältä. Tosiasiassa juuri arkiruuan tekeminen vasta haastavaa onkin – sen kun pitäisi luoda perusta terveelliselle ravitsemukselle, syntyä kohtuullisella vaivalla ja tietenkin maistua hyvälle viikosta ja kuukaudesta toiseen.

- Monissa perheissä mietitään, miten saisi lisättyä vihreää lautasille ja miten saisi lapsetkin syömään enemmän kasviksia sekä monipuolisemmin proteiineja. HK Vihreät on vastaus tähänkin pulmaan, helposti tuttujen perusruokien muodossa. Ennen kaikkea haluamme tuoda lisää valinnanvaraa ihan kaikille, niin sekasyöjille, kasvissyöjille kuin vegaaneillekin, Halonen muistuttaa.

Uusi aluevaltaus HKScanille

Lähtölaukaus uudelle HK Vihreät -kasviproteiinisarjalle annettiin jo viime vuoden puolella, kun HKScan ja Hes-Pro tekivät yhteistyösopimuksen kasviproteiinituotteiden kehittämisestä, valmistamisesta ja markkinoille tuomisesta. Kumppanuus on esimerkki HKScanin strategisesta tavoitteesta laajentua uusiin tuotekategorioihin ja raaka-ainepohjiin. Monipuolinen tuotteisto tukee HKScanin tavoitetta kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi ja uudet kulutustrendit luovat laajempaa pohjaa tulevaisuuden kasvulle. Vastuullisesti tuotettu liha ja lihatuotteet ovat jatkossakin HKScanin toiminnan keskiössä.

- HK Vihreät -sarja on meille uusi aluevaltaus, vaikka HKScanilla on vuosien kokemus esimerkiksi kasvisruokien valmistamisesta. Uskomme, että erilaiset kasviproteiinituotteet kasvattavat suosiotaan yhtenä vaihtoehtona arjen ruuanlaitossa ja tuotekehityksessämme on suunnitelmia myös sarjan laajentamisesta, kertoo Halonen.

HK Vihreät -tuotteiden perusraaka-aineet ovat herne ja härkäpapu. Kaikki sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne ovat Avainlippu-tuotteita. Kasvisjauhis ja Kasvisburgerpihvit valmistetaan Vantaalla, Kasvispullat ja Kasvisnuggetit valmistetaan Mikkelissä HKScanin tuotantolaitoksilla. Tuotteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja vegaanisia. HK Vihreät -pakkaukset lajitellaan kotona muovina. Kasvisjauhiksen ja Kasvisburgerpihvien rasiat ovat myös kierrätettäviä.