13 09.2019

Food & Art Festival on Food Camp Finlandin vuosittain järjestämä ruokailua ja taidetta yhdistävä tapahtuma, joka kerää saman pöydän äärelle ruoan ja viinin ystävät, kulinaristit sekä ruokailun ammattilaiset. Tänä vuonna festivaalit järjestettiin Turun Ruissalon Tapahtumatelakalla ja Aurajoen rannan ravintoloissa 5.-8.9.

Food & Art Festival Turku tarjosi ohjelmassaan nautintoja, ideoita ja inspiraatiota neljän päivän ajan. Kansainvälisten ja kotimaisten huippukokkien tarjoamiin ruokailukokemuksiin oli mahdollista tutustua illallisilla, ruokademoissa ja tasting-annoksien muodossa. HKScan oli mukana mahdollistamassa tapahtumaa ja toimi festivaalin virallisena raaka-ainetoimittajana.

- Turun Food & Art Festivaaleilla oli valtavan hieno tunnelma. Upea, merellinen telakka-alue loi tapahtumalle loistavat puitteet ja sääkin oli mitä mahtavin, kertoo HKScanin kehityspäällikkö Sami Rekola.

FaA 2019 Paineen Alla 2

Ruissalon Westin-sali toimii Chef’s Menun tapahtumapaikkana. Belgialaisen nykytaitelija Koen Vanmechelen kattoon ripustama Paineen alla -taideinstallaatio otti kantaa merien puhtauden puolesta.

Legendaarisen yhdeksän ruokalajin Chef´s Menu -illallisen valmistuksesta vastasivat mm. Tukholmassa kahden Michelin-tähden ravintolassa työskentelevä tähtikokki Mathias Dahlgren, kolme S. Pellegrino Young Chef -kilpailun finalistia maailmalta ja Suomen Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen. Illallismenun raaka-aineina oli mm. Kariniemen® kananpojan paistia ja kotimaista naudan kylkeä.

Annoskuva 1
Chef's menu

Kokkien verkostoitumistilaisuus

- Food & Art on meidän kokkien keskuudessa odotettu verkostoitumistilaisuus, johon kansaväliset huippukokit antavat lisämausteensa. Festivaalilla työskentelyn lisäksi kollegamme eri puolilta maailmaa pääsivät tutustumaan Suomen luontoon mm. sienestyksen, kalastuksen ja saunomisen merkeissä. Yhteinen aikamme huipentui Naantalin Kultaranta Resortissa järjestettyyn familydinneriin, jonka tarjosimme vieraillemme grillin äärellä, tuikkuvan tähtitaivaan alla, kertoo Sami.

Illan tarjoilut loihti kokkikvartetti; Janne Leppänen, Risto Mikkola, Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Sami Rekola. Miehet grillasivat kollegoilleen suomalaista lihaa: HK Maakarit® Chef´s Special makkaroita; Terävä Tipunen ja Vottosen Vihellys sekä HK Rypsiporsas® -plumaa, jotka nautittiin asiaankuuluvien lisukkeiden ja kyytipoikien kera.

FaA2019ryhmakuva

Tapahtumassa myös kaupat mukana

Food & Art Festivaali rantautui nyt ensi kertaa myös kauppoihin. Turun neljässä K-Citymarketissa järjestettiin HK Maakarit® Chef´s Special -makkaroiden ja HK Ceasar Coleslaw maistatuksia. Lisäksi silmänruokaa kaupassa asioiville tarjosi Food & Art -ruokataidenäyttely.

image001

Suomen suurimman K-Citymarketin, K-Citymarket Kupittaan kauppias Hannu Aaltonen piti HK Maakarit® -maistatusta onnistuneena.