31 08.2018

31 08.2018

”Yksikään paali ei saa mennä hukkaan”

HKScan Oyj, tiedote medialle 21.8.2018

Huono satokausi uhkaa laskea suomalaisen lihantuotannon omavaraisuuden ennätyksellisen alas. Tästä syystä HKScan etsii jatkuvasti keinoja, joilla helpottaa vaikeuksissa olevan alkutuotannon tilannetta. Uusimpana toimenpiteenä yhtiö on avannut verkkopohjaisen kauppapaikan säilörehulle ja oljelle, jotta niukka sato saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä.

”Avasimme uuden kauppapaikan säilörehulle ja oljelle. Karkearehupörssi tarjoaa ajantasaista tietoa myynnissä olevista karkearehueristä ja niiden sijainneista. Tässä kriisitilanteessa on erittäin tärkeää, että yksikään paali ei nyt mene hukkaan”, sanoo eläinhankinnasta ja tuottajapalveluista vastaava johtaja Pia Nybäck HKScanista.  

Karkearehupörssiä ei ole rajattu pelkästään HKScanin tuottajille, vaan se on kaikkien tuottajien käytössä. Ilmoitus lisätään kartalle, josta muut tilat voivat selata lähellä olevia eriä. Karkearehupörssi on käyttäjälleen ilmainen. HKScan ei peri välityspalkkioita. Välityspaikka on osoitteessa: www.hkscanagri.fi/karkearehuporssi.

Suomalaisten kuluttamasta lihasta noin 80 prosenttia on tähän asti ollut kotimaassa tuotettua.

”Tämä on tarkoittanut sitä, että olemme voineet varmistua ruoan korkeasta laadusta kotimaisen tuotantoketjun maailmanluokan osaamisen takia. Nykykehityksellä omavaraisuus uhkaa Suomessa kuitenkin laskea ennätyksellisen alas. Ruotsissa oman tuotannon supistuminen tapahtui jo muutama vuosi sitten. Jos emme nopeasti Suomessa ratkaise alkutuotannon kannattavuuskriisiä, kuluttajien lautasella suomalainen liha korvautuu entistä useammin muualla tuotetulla”, Nybäck toteaa.

Luonnonvarakeskuksen (LUKE) mukaan kuluvan kesän sato on jäämässä Suomessa koko 2000-luvun pienimmäksi. Käytännössä tämä tarkoittaa kotieläintilan ruokintakustannusten merkittävää nousua. Lihan tuotantokustannukset kohoavat tämän seurauksena noin 10 prosenttia.

”Ruotsissa koko ruokaketju tekee yhdessä töitä kriisitilanteen pelastamiseksi. Ruotsin hallitus myönsi 120 miljoonan euron tukipaketin karjatiloille. Suomessa tarvittaisiin nyt vastaavanlaista päätöstä. Tuottajien lisäksi hallituksen päätöstä odottaa 300 000 ruokaketjun parissa työskentelevää suomalaista”, Pia Nybäck sanoo.

Esimerkkejä HKScanin toimenpiteistä tuottajien tukemiseksi kesällä 2018:

  • Viljatorin lanseeraus yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa
  • Tuottajien jatkuva neuvonta (mm. rehureseptien optimointi)
  • Karkearehupörssin lanseeraus
  • Suurimpien tuottajien rehutilanteen selvitys ja rehukomponenttien välitys tarvitseville
  • Rahoituksen tarjoaminen tuottajille rehun hankkimiseksi

Lisätiedot medialle:

HKScan Media Service Desk, p. 010 570 5700 ja communications@hkscan.com

Taustaa: Viisi faktaa kuivuudesta

13 06.2018

Bocuse dOr karsinnat

Kuva: Kim Öhman

Euroopan Bocuse d’Or-karsinnat käytiin 11.-12.6. Torinossa Italiassa. Kilpailun kärkeen nousivat Norja, Ruotsi ja Tanska. Suomi sijoittui neljänneksi, voitti parhaan vadin palkinnon ja menee Lyonissa tammikuussa pidettäviin loppukilpailuihin.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Euroopan osakilpailuun valittiin 20 maata, joista 10 pääsi tammikuussa 2019 pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin.  Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, ja assistentti Johan Kurkela, 21, sijoittuivat neljänneksi ja ovat siten mukana loppukilpailuissa. Voiton vei Norja tasaisen vahvalla suorituksellaan, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Tanska.

- Olen tyytyväinen tulokseen, vaikka jäimme pykälän tavoitteestamme olla palkintopallilla. Kilpailutilanteessa voi aina tulla pieniä virheitä, ja näin kovassa kisassa ne voivat pudottaa pisteitä kriittisesti. Tällä kertaa lautasannoksemme jäi kärkikolmikon pisteistä - vati sen sijaan voitti parhaan vadin palkinnon. Lähdemme ylpeinä kohti Lyonia, kommentoi Sipeläinen suoritusta.

Kilpailuissa valmistettiin 15 annosta lautasille ja 15 annosta vadille. 20 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi lopulliseen sijoitukseen vaikuttaa keittiötyöskentely: hävikinhallinta, tekniikka ja hygienia. Suomen tuomarina toimi Matti Jämsén.

Lautasannosten pääraaka-aineina olivat piemontelainen luomukananmuna sekä Castelmagno DOP-lehmänmaitojuusto. Lisäksi lautasannokseen oli lisättävä kilpailua edeltävänä iltana paljastettu yllätysraaka-aine, spagetti. Vadilla tarjoiltavan ruoan pääraaka-aineina olivat Fassona Piemontese -naudan filee, Sant’Andrea -riisi sekä vasikan kateenkorva.

- Kilpailu etenkin toisena päivänä oli kovatasoinen, ja kärkinelikon vatiruoat olivat onnistuneita. Meidän täytyy selvittää, mistä lautasannoksemme kärkeä alemmat pisteet johtuivat ja ottaa siitä opiksemme Lyoniin valmistautuessamme. Olemme jatkuvasti aivan kärjen tuntumasssa, välillä nämä neljännet sijat minua hiukan henkilökohtaisesti harmittavat, mutta suoritus ja sijoitus oli erittäin hyvä! kertoo liha-annosten makutuomarina toiminut joukkueen presidentti Jämsén.

Suomen kilpailuannokset ja niiden kuvat

Suomen matka jatkuu kohti Lyonissa 28.-30.1. 2019 pidettäviä loppukilpailuja. Joukkue jatkaa kilpailukautta ja harjoittelua alkusyksystä, kun loppukilpailun pakolliset raaka-aineet ilmoitetaan.

www.elo-saatio.fi/bocusedor, www.facebook.com/bocusedorfinland, Instagram @bocusedorfinland
#bocusedorfi #bocusedor #finnishfood #ismosipeläinen #teamfinland

Taustaa

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Paul Bocuse siirsi kilpailun johtajuuden pojalleen Jerôme Bocuselle vuoden 2017 kilpailujen alla. Paul Bocuse menehtyi 20.1.2018.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna pidetään sekä maakohtaiset edustajakarsinnat että maanosakohtaiset karsintakierrokset Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, joiden kautta valikoituu toisen vuoden 24 finalistia. Loppukilpailu pidetään joka toinen vuosi tammikuussa Lyonissa, Ranskassa.

Kilpailu koostuu 5 tunnin 35 minuutin pituisesta suorituksesta, jonka aikana valmistetaan 15 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 15 annosta lautasille. Perinteisesti vadin pakollisena pääraaka-aineena on ollut liha ja lautasannoksissa kala. Vuoden 2017 finaalissa lautasille rakennettiin kokonaan vegaaninen annos.

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or-kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia.

Kilpailukausi 2018-2019

Suomen edustajaksi valitun Ismo Sipeläisen kisakausi alkoi helmikuun 2018 alussa. Ensimmäinen etappi on Torinossa järjestettävät Euroopan osakilpailut 11.-12.6. Euroopan osakilpailuihin valitaan mukaan 20 maata, joista 10 parasta pääsee loppukilpailuihin. Suomella on tavoitteena olla Euroopan osakilpailuissa kolmen kärjessä.

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, on osallistunut Bocuse d’Or-kauteen kahdesti, 2010-2011 Matti Jämsénin assistenttina ja 2014-2015 Matti Jämsénin valmennustiimin jäsenenä. Työuransa Sipeläinen on tehnyt GW Sundmansilla, ravintola Olossa ja Finnjävelissä.

Sipeläisen assistenttina kilpailuissa toimii Johan Kurkela, 21, joka on ollut 2014-2015 Bocuse d’Or-kaudella joukkueen päivittäisessä työssä avustavana keittiöassistenttina. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi EuroSkills- ja Nordic Young Chef-kisoissa. Johan valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2016 ja on työskennellyt ravintola Olossa.

28 05.2018

Suomen Bocuse d’Or -joukkueen varsinainen kisavideo on nyt julkaistu.

13 04.2018

29 03.2018

Kuva: Santeri Stenvall

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä istuivat yhteisen pöydän ääreen Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin ja Vuoden Tarjoilija 2017 Ronny Malmbergin  kanssa. Syntyi herkullinen Pääsiäismenu Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun ja HKScanin raaka-aineista ja Pernod Ricard Finland Oy:n juomatuotteista.

Lue koko artikkeli täältä »

20 03.2018

Suomen Bocuse d’Or -joukkue on julkaissut trailerin tulevalle esittelyvideolleen. Varsinainen pitkä video julkaistaan myöhemmin.

20 03.2018

Vuoden Kokki 2018 on Kalle Tanner, Villa Störsvik, ja Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä, ravintola Oras. Finaalit järjestettiin Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla 16.3.2018.

47e73ca0-114e-4539-b566-b28744877d6c-w 960

Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja on Kalle Tanner, Villa Störsvik. Kuvaaja: Aleksi Tuomola.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Mikko Kaukonen, Food Camp Finland ja kolmanneksi Sami Sorvoja, ravintola Pöllöwaari. Vuoden Tarjoilija -finaali taistossa toiseksi sijoittui Eveliina Paananen, ravintola Pöllöwaara ja kolmanneksi Chris Angelov, ravintola Savoy. Parhaana assistenttina palkittiin Mikko Kaukosen keittiössä avustanut Justus Lagerblom Perho liiketalousopisto ja tarjoilijapuolella Inka Remes, Perho liiketalousopisto.

Vuoden Kokki 2018 -voiton ratkaisi lautasella harkittu tekeminen

Vuoden Kokki 2018 -finalistit valmistivat yhden lämpimän pääruoan HKScanin lihatuotteista ja yhden jälkiruoan. Jälkiruoan pakolliset raaka-aineet finaalissa olivat Operan suklaat, kahvi ja Valion maito.

- Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja Kalle Tanner onnistui tasalaatuisella työskentelyllään sekä pää- että jälkiruuissa, varmistamaan menestyksen kilpailussa. Hienoa että voittajalta löytyi kyky luoda harmooninen makumaailma, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Markus Aremo.

Vuoden Tarjoilija 2018 -voittaja tuotti parhaan asiakaskokemuksen

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailussa mitattiin monipuolisesti kilpailijoiden teknisiä taitoja, mutta tärkein valintaperuste oli kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tuottaminen kutsuvieraille.

- Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä ja ruokahävikki, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

- Voiton ratkaisi se, että Noora Sipilä pystyi kokonaisvaltaisesti hallitsemaan palveluelämyksen. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, kiteyttää Petra Granqvist.

Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland. Kiitos yhetistyökumppaneille arvokkaasta tuesta.

Vuoden Kokki 2018 -finalistit

- Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki, 2.sija
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
- Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 3.sija
- Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio, 1. sija

Vuoden Tarjoilija 2018 - finalistit

- Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 3. sija
- Noora Sipilä, Ora, Helsinki, 1.sija
- Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
- Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 2.sija
- Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Vuoden Kokki -finalistien keittiöassistentit, Perho liiketalousopisto

    Inka Pitkälä
    Sani Salonen
    Triin Gristsenko
    Emilia Kylliäinen
    Justus Lagerblom
    Hiep Nguyen

Vuoden Tarjoilija -finalistien assistentit, Perho Liiketalousopisto

    Milla Aho
    Kati Bassen
    Epa Kashapää
    Inka Remes
    Jenna Ruotsalainen
    Selina Leimu
    baarissa Mark Roots ja Antti Terho

Erikoispalkinnot:

Paras raaka-aineen hyödyntäjä (MTK)

Ville Korhonen

Paras alkuperän kunnioittaja (MTK)

Eveliina Paananen

HK Lihan taitaja (HKScan)

Mikko Kaukonen

Paras Assistentti

Justus Lagerblom, Perho Liiketalousopisto (Vuoden Kokki)

Inka Remes, Perho Liiketalousopisto (Vuoden Tarjoilija)

Paras Veitsenkäsittelijä (E.Ahlström)

Kim Mustonen

Paras Viiniosaaja (Pernod Ricard Finland)

Chris Angelov

Paras jälkisruoka (Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku)

Kalle Tanner

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailun kuvat päivittyvät Flickr-sivuille reaaliaikaisesti. Kilpailujen logot löytyvät samasta kansiosta.

Linkki kuvakansioon:

https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157691990927774

19 03.2018

samirekola alasivu sivukuva2Ravintolamaailman huipulta tuttu keittiömestari Sami Rekola (43) aloitti HKScan Away from Home (AfH) -liiketoiminnon Suomen kehityspäällikkönä 19. maaliskuuta.

Rekola siirtyi HKScanille Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta, jossa hän on toiminut ruokatuotannon johtamisen opettajana, kouluttanut restonomiopiskelijoita, osallistunut opetuksen kehittämiseen ja tutkimushankkeisiin.

Vahvan työkokemuksen lisäksi Rekolalla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus alan kilpailutoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä, eri kilpailuorganisaatioiden valmentajana ja tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d`Or:ssa.

- Siirryn uusiin tehtäviin positiivisin, odottavin mielin. HKScan on alansa markkinajohtaja ja sen tuotteilla on keskeinen rooli suomalaisten ruokapöydissä. On mielenkiintoista päästä kehittämään ison talon reseptiikkaa, innovoimaan uutuustuotteita ja tehokkaita ruoanvalmistusratkaisuja, kertoo Sami.

Toivotamme Sami Rekolan lämpimästi tervetulleeksi HKScanille ja inspiroivalle kulinaariselle matkalle kanssamme.

13 03.2018

Tänä vuonna Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään 15-16.3.2018 Halli 6 Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla. Odotettavissa on korkeatasoinen kisa, jossa on mukana sekä konkareita että uusia kasvoja. Voittajat ovat selvillä iltapäivällä 16.3.2018 klo 15.30. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille.

gastro ajankohtainen

Vuoden Kokki - ja Tarjoilija 2018 -kilpailijat Helsingissä 29.1.2018. Kuva: Aleksi Tuomola / ELO-säätiö.

Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Arvostetun tittelin ovat vuosien aikana voittaneet mm. Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Erik Mansikka. Nyt valittava Vuoden Kokki on järjestyksessä kahdeskymmenes. Vuoden Tarjoilija-kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Nyt valitaan 6. Vuoden Tarjoilija.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön, ELO-säätiön, järjestämissä kilpailuissa kahdestatoista kilpailujen semifinalistista valitaan kuusi jatkoon finaaliin. Finaali kilpaillaan perjantaina ja kilpailujen voittajat julistetaan Gastro Helsinki -messujen huipennuksena perjantaina klo 15.30. Tänä vuonna Vuoden Kokki-kilpailun johtajana toimii Vuoden Kokki 2011 Henri Kotkavuori ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on ensimmäinen, vuonna 2013 valittu Vuoden Tarjoilija Maria Suihkonen.

Vaatimustaso kova - kotimaisuus, kasvipainotteisuus ja tarinallistaminen keskiössä

- Tulemme näkemään kunnianhimoisia ammattilaisia kilpailemassa kovimmassa kotimaisessa kokkikilpailussa. Tämän vuoden tehtävissä kasvipainotteisuus korostuu, lautasella on myös eläinproteiini osana annosta. Hävikkiin tullaan kiinnittämään huomiota kuten aiempinakin vuosina ja tänä vuonna sen merkitystä korostetaan entisestään, kertoo Vuoden Kokki 2018 -kilpailun kilpailujohtaja Henri Kotkavuori.

- Kilpailussa on mukavasti mukana kisaajia myös maakunnista Helsingin lisäksi. Taso on kova -teknisten suoritusten lisäksi tullaan näkemään asiakaskohtaamisia, joissa tarinallisuus on tärkeässä osassa unohtamatta saumatonta yhteistyötä Vuoden Kokki -kilpailijoiden kanssa, kiteyttä Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun kilpailujohtaja Maria Suihkonen.

Gastro Helsinki -messuilla ratkotaan myös kouluruokailun suomenmestaruus. Continental Foods ja ELO-säätiön Parempaa kouluruoka-kilpailun finalistijoukkueet Helsingistä, Joensuusta, Mäntsälästä, Oulusta ja Sodankylästä valtaavat kisakeittiöt 14.3.

Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija sekä Parempaa kouluruokaa-kilpailut ovat tärkeä osa Gastro Helsinki -ammattilaismessujen ohjelmaa.

- On selvää, että ravintola-alan tärkeimmät kilpailut käydään alan merkittävimmässä tapahtumassa. Gastro Helsinki on ollut Vuoden Kokin yhteistyökumppani kisojen alusta asti ja yhdessä pystymme tarjoamaan alan ammattilaisille huippuelämyksiä ja kisaan osallistujille kannustavimman yleisön ja kollegoiden tuen, sanoo Gastro Helsingin tiedottaja Johanna Suni.

Tiivis kumppaniyhteistyö mahdollistaa kilpailut

- Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille. Kehitämme kilpailuja vahvassa yhteistyössä voittajien, kilpailuorganisaation, alan oppilaitosten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.  Yhteisenä tavoitteena on kasvattaa Suomen maine ruokamatkailumaana sekä nuorten kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan Suomessa, painottaa ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredmangroup, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten.

- Vuoden Kokki -kilpailun pääpalkinnon, 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten, lahjoittaa Suomen Messusäätiö, joka haluaa tukea suomalaista huippuosaamista ja kannustaa kehittämään ravintola-alaa entisestään, kertoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Sen lisäksi kilpailuissa parhaiten pärjänneet saavat yhteistyökumppaneiden myöntämiä erikoispalkintoja.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen aikataulu

15.3. Semifinaalit, Halli 6 Kisakeittiöt

9.00 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut täydessä ovat vauhdissa. Jo neljäs Vuoden Kokki -kilpailija nostaa ensimmäistä annosta. Vuoden Tarjoilija -kilpailijat tarjoilevat annoksia kutsuvieraspöytiin.

- Juontajina toimivat Aki Wahlman ja Ulla Häkkinen.

9.00-14.40 Vuoden Kokki -kilpailijoiden annokset valmistuvat. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 15.45 saakka.

Klo 15.45 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku on käynnissä.

Klo 16.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finalistien julkistus

Klo 16.45 Finaalitehtävien julkistus

16.3 Finaalit, Halli 6 Kisakeittiöt

Klo 9.00 Vuoden Kokki -finalistit valmistelevat ruokia keittiöissä. Vuoden Tarjoilija -finalistit valmistautuvat kattaus ja tarjoilutilanteeseen.

Klo 10.00 Vuoden Tarjoilija -kilpailijat vastaanottavat asiakkaita ja aloittavat ensimmäiset kisatehtävät. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 14.10 saakka.

Klo 11.10-13.00 Vuoden Kokki -finalistien annokset valmistuvat.

Klo 14.10 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku alkaa.

Klo 15.20 Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija 2018 Erikoispalkintojen jako

Klo 15.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajien julkistus Messukeskuksessa kisa-alueella hallissa 6, Kisakeittiöt.

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

- Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
- Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
- Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
- Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
- Anssi Riihimäki, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
- Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
- Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit

- Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
- Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
- Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere
- Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki
- Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki
- Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki
- Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta
- Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki
- Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki