19 11.2018

Bocuse uutiskuva

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 29.-30.1.2019. Kilpailumenestys rakentaa paitsi yksittäisten kokkien uraa, myös menestyvien maiden mainetta ruokamaana.

Ismo Sipeläisen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkelan yli vuoden tiivis harjoittelukausi kulkee kohti Lyonissa järjestettävää Bocuse d’Or -kokkikilpailun finaalia. ELO-säätiön luotsaama pitkäjänteinen työ Bocuse d’Or -kilpailutoiminnassa ja Suomen jatkuvat hyvät sijoitukset kilpailuissa, jota koko ruokamaailma seuraa kahden päivän ajan, tukevat Suomen ruokamaineen rakentamistyötä.

Ruokamaailman kovimmat ammattilaiset ja mielipidevaikuttajat seuraavat Bocuse d’Or -kilpailuja ja niissä pärjääviä maita tarkkaan. Kilpailussa menestyminen on tarkoittanut etenkin runsaasti palkintoja voittaneille Pohjoismaille maineen kasvua ja ruokamatkailun kehittymismahdollisuuksia.

- Suomi on jo vuosia kisannut parhaiden maiden joukossa, ja meiltä on totuttu odottamaan hyvää suoritusta. Kaikki tehty työ on tuonut meidät tilanteeseen, jossa meidät tunnetaan kovana ruokaosaajana maailman vaativimmassa kilpailussa. Tämä kaikki sataa myös suomalaisen ruokakulttuurityön yhteiseen laariin. Tavoitteemme palkintosijoilla on kova, muttei mahdoton, summaa joukkueen presidentti, kaksinkertainen Bocuse d’Or-edustaja Matti Jämsén

Vaativat tehtävät kunnioittavat Bocusea ja Robuchonia

Lyonissa tehdään kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle 5 tunnissa 35 minuutissa. Molemmat tehtävät kunnioittavat ranskalaisen keittiötaidon mestareita, kilpailun perustajaa Paul Bocusea ja Joël Robuchonia.

Vadilla esiteltävän ruoan pääraaka-aine on vasikan kyljysrivi, jonka seuraksi tulee valita vasikan sisäelimiä, esimerkiksi kateenkorvaa, maksaa tai munuaista. Kilpailutehtävässä kunnioitetaan Bocusen periaatetta siitä, että raaka-aine on annoksessa parhaimmillaan silloin, kun sen tunnistaa. Lisäksi vatitehtävässä tuodaan esiin kilpailijan maan identiteettiä sekä ruoassa että muotoilussa.

Lautasannostehtävässä kunnioitetaan klassikoita modernisoinutta Robuchonia ja valmistetaan  moderni tulkinta chartreusesta - klassisesta lämpimästä, koristeellisesta vihannes tai liha-vihannesterriinistä. Kilpailutehtävässä käytettävät raaka-aineet ovat kasvikset ja äyriäiset: osterit, kampasimpukat, sinisimpukat sekä sydänsimpukat.

- Tehtävä on haastava, koska ruoka ei ollut meille kovin tuttu. Aloitimme harjoittelun etsimällä kaiken mahdollisen saatavilla olevan tiedon, ja sen jälkeen teimme keittiössä täysin klassisen chratreusen. Siitä olemme kehittäneet ruokaa vähitellen modernimmaksi - historia on tunnettava hyvin, ennen kuin voi tarttua modernisointiin, Ismo Sipeläinen kertaa luovaa prosessia.

Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueeseen kuuluvat edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsén, sekä valmentaja Tommi Tuominen. Lisäksi mediasuhteista vastaa Mari Cadaut ja Suomen Bocuse d’Or Academyn toiminnasta, rahoituksesta ja yhteistyökumppanisuhteista ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors. Suomi kilpailee toisena kisapäivänä 30.1. alkaen klo 9 Suomen aikaa.

Bocuse d'Oria tukevat kaudella 2018-2019 pääyhteistyökumppanit Davanti Finland Oy, HKScan Oyj ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppanit Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Diversey, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kavika Oy, Keuda, Medanta Oy, Nespresso, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, Sieni Honkonen, Scanbox, Tallink Silja, Vihannespörssi Oy, Vindirect ja Kotipellon puutarha.

KUVIA https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157666262496808

Lisätiedot
Mari Cadaut, Promotion Manager, 040 5878053

Bettina Lindfors, toimitusjohtaja, ELO-säätiö 040 920 9810

Taustaa
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Paul Bocuse siirsi kilpailun johtajuuden pojalleen Jerôme Bocuselle vuoden 2017 kilpailujen alla. Paul Bocuse menehtyi 20.1.2018.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna pidetään sekä maakohtaiset edustajakarsinnat että maanosakohtaiset karsintakierrokset Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, joiden kautta valikoituu toisen vuoden 24 finalistia. Loppukilpailu pidetään joka toinen vuosi tammikuussa Lyonissa, Ranskassa.

Kilpailu koostuu 5 tunnin 35 minuutin pituisesta suorituksesta, jonka aikana valmistetaan 14 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 14 annosta lautasille. Perinteisesti vadin pakollisena pääraaka-aineena on ollut liha ja lautasannoksissa kala. Vuoden 2017 finaalissa lautasille rakennettiin kokonaan vegaaninen annos.

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia.
Edustajan lisäksi viralliseen Bocuse d’Or -joukkueeseen kuuluvat assistentti, valmentaja, tuomarina ja joukkueen johtajana toimiva presidentti sekä promotion manager.

Kilpailukausi 2018-2019
Suomen edustajaksi valitun Ismo Sipeläisen kisakausi alkoi helmikuun 2018 alussa. Ensimmäinen etappi oli Torinossa järjestettävät Euroopan osakilpailut 11.-12.6., joissa Suomi tuli neljänneksi ja sai parhaan vadin erikoispalkinnon. Finaali järjestetään 29.-30.1.2019 Lyonissa, joissa palkintosijoista kilpailee 24 maata ympäri maailman. Kilpailupäivä arvotaan noin kuukautta ennen kilpailuja. Suomella on tavoitteena olla finaalissa kolmen kärjessä.

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 28, on osallistunut Bocuse d’Or-kauteen kahdesti, 2010-2011 Matti Jämsénin assistenttina ja 2014-2015 Matti Jämsénin valmennustiimin jäsenenä. Työuransa Sipeläinen on tehnyt GW Sundmansilla, ravintola Olossa ja Finnjävelissä.

Sipeläisen assistenttina kilpailuissa toimii Johan Kurkela, 21, joka on ollut 2014-2015 Bocuse d’Or-kaudella joukkueen päivittäisessä työssä avustavana keittiöassistenttina. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi EuroSkills- ja Nordic Young Chef-kisoissa. Johan valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2016 ja on työskennellyt ravintola Olossa ja Ultimassa.

28 09.2018

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa tammikuussa 2019. Ensimmäisten raaka-ainejulkistusten myötä Suomen joukkue on aloittanut täysipäiväisen harjoittelun tavoitteenaan paikka kolmen kärjessä. Tommi Tuominen liittyy joukkueeseen valmentajan roolissa.

Tommi Tuominen ajankohtaista

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen valmentaja Tommi Tuominen. Kuva: Kim Öhman

Ismo Sipeläisen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkelan matka kohti Lyonissa järjestettävää Bocuse d’Or-kokkikilpailun finaalia on alkanut. Kilpailutehtävistä toisen, vadilla esiteltävän ruoan pääraaka-aine julkistettiin syyskuun lopulla, ja harjoittelu treenikeittiöllä Perho Liiketalousopiston tiloissa on alkanut. Kilpailutehtäväksi määriteltiin maitovasikan kare, jonka seuraksi tulee valita vasikan sisäelimiä, esimerkiksi kateenkorvaa, maksaa tai munuaista.

Kilpailutehtävässä kunnioitetaan tammikuussa 2018 menehtyneen Paul Bocusen perintöä ja hänen periaatettaan, että raaka-aine on annoksessa parhaimmillaan silloin, kun sen tunnistaa. Vasikankare tulee esitellä korkeintaan kahdessa osassa, luiden kanssa. Lisäksi vatitehtävässä tuodaan esiin kilpailijan maan identiteettiä sekä ruoassa että muotoilussa.

- Tehtävänannossa pyydetään luomaan klassikkoa kunnioittava annos modernilla näkemyksellä. Tämä on minulle mieluinen haaste, klassikoiden muokkaaminen on kiinnostava tehtävä. Lähdemme nyt valmennustiimin kanssa etsimään sellaisia klassisia makuja ja yhdistelmiä, jotka on helposti muokattavissa hienovaraisesti ja tyylikkäästi suomalaisuutta henkiväksi kokonaisuudeksi, Sipeläinen pohtii.

Tommi Tuominen joukkueen valmentajaksi

Suomen Bocuse d’Or-joukkueen valmentajaksi matkalle kohti Lyonia on valittu Michelin-tähtiravintola Demon sekä ravintola Ultiman ravintoloitsija, Ultiman keittiöpäällikkö Tommi Tuominen. Tuomisen lisäksi valmennusryhmään kuuluu Vuoden Kokki 2018, ravintola Nuden ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Kalle Tanner.

- Lähdin mukaan, koska Suomen kisatoiminta on hyvällä mallilla ja menestystäkin tulee jatkuvasti. Haluan kantaa korteni kekoon, jotta työ saa myös ansaitsemansa huomion: on tärkeää, että suomalaiset tietävät, että tällaista tehdään meillä menestyksekkäästi. Suomalaisten on aika olla ylpeitä ruokakulttuurimme hyvästä vedosta!

Sipeläinen ja Tuominen ovat työskennelleet aiemmin yhdessä Finnjävelissä. Tuominen listaa Sipeläisen vahvuuksiksi sen, että tämän kyky hahmottaa makuja ja rakenteita on poikkeuksellisen hyvä ja makupaletti sekä rauhallisuus kisatilanteessa omaa luokkaansa.

Suomen joukkueen tavoite on palkintosijoilla.

- Lähdemme kilpailuun hyvistä asemista: voitimme Euroopan karsinnoissa parhaan vadin erikoispalkinnon ja tulimme neljänneksi. Maailmanlaajuisessa finaalissa kisa kuitenkin kovenee, Pohjoismaiden lisäksi muun muassa USA ja Japani ovat vahvoja kilpailumaita. Tavoitteemme palkintosijoilla on kova, muttei mahdoton, summaa joukkueen presidentti, kaksinkertainen Bocuse d’Or-edustaja Matti Jämsén.

Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueeseen kuuluvat edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela, presidentti ja Suomen tuomari Matti Jämsén, valmentaja Tommi Tuominen sekä media- ja kansainvälisistä suhteista vastaava viestintäpäällikkö Mari Cadaut. Suomen Bocuse d’Or Academyn toiminnasta, rahoituksesta ja yhteistyökumppanisuhteista vastaa ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors.

27 09.2018

NettiAlasivu VuodenKokki K

Vuoden Kokki vuosimallia 2018, Kalle Tanner, on suunnitellut 70-vuotista taivaltaan juhliville koulukeittiöille kaksi mehevää ja maistuvaa lounasruokaa yhteistyössä HKScan Pron kanssa. Koululaisten makunystyröitä hemmotellaan Kananpoika-pastapaistoksella ja Broileripadalla kvinoan kera. Molempien ruokien pääraaka-aine on suomalainen broilerinliha.

Kallen ideoimat reseptit:

Broileripata ja kvinoa >>
Kananpoika-pastapaistos >>



Kalle Tanner on pitkän linjan ravintola-alan osaaja. Hän on työskennellyt muun muassa Sundmans Krogissa, G.W.Sundmansilla ja Villa Strösvikissä. Nyt Tannerin uralla puhaltavat uudet tuulet. Mies aloittaa lokakuussa Helsinkiin avattavan uuden Ravintola Nuden keittiöpäällikkönä ja osakkaana. Nude kuuluu Olo Group -konserniin, joka on Pekka Terävän, Petri Lukkarisen ja Teuvo Salmisen omistama kokonaisuus.

Työn ohella Tanner on saanut olla mukana monissa mielenkiintoisissa projekteissa esimerkiksi Suomen Bocuse d’Or -edustajien, Vottonen ja Sipeläinen valmentajana.

****

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. HKScan on yksi ELO-säätiön yhteistyökumppaneista.

31 08.2018

31 08.2018

”Yksikään paali ei saa mennä hukkaan”

HKScan Oyj, tiedote medialle 21.8.2018

Huono satokausi uhkaa laskea suomalaisen lihantuotannon omavaraisuuden ennätyksellisen alas. Tästä syystä HKScan etsii jatkuvasti keinoja, joilla helpottaa vaikeuksissa olevan alkutuotannon tilannetta. Uusimpana toimenpiteenä yhtiö on avannut verkkopohjaisen kauppapaikan säilörehulle ja oljelle, jotta niukka sato saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä.

”Avasimme uuden kauppapaikan säilörehulle ja oljelle. Karkearehupörssi tarjoaa ajantasaista tietoa myynnissä olevista karkearehueristä ja niiden sijainneista. Tässä kriisitilanteessa on erittäin tärkeää, että yksikään paali ei nyt mene hukkaan”, sanoo eläinhankinnasta ja tuottajapalveluista vastaava johtaja Pia Nybäck HKScanista.  

Karkearehupörssiä ei ole rajattu pelkästään HKScanin tuottajille, vaan se on kaikkien tuottajien käytössä. Ilmoitus lisätään kartalle, josta muut tilat voivat selata lähellä olevia eriä. Karkearehupörssi on käyttäjälleen ilmainen. HKScan ei peri välityspalkkioita. Välityspaikka on osoitteessa: www.hkscanagri.fi/karkearehuporssi.

Suomalaisten kuluttamasta lihasta noin 80 prosenttia on tähän asti ollut kotimaassa tuotettua.

”Tämä on tarkoittanut sitä, että olemme voineet varmistua ruoan korkeasta laadusta kotimaisen tuotantoketjun maailmanluokan osaamisen takia. Nykykehityksellä omavaraisuus uhkaa Suomessa kuitenkin laskea ennätyksellisen alas. Ruotsissa oman tuotannon supistuminen tapahtui jo muutama vuosi sitten. Jos emme nopeasti Suomessa ratkaise alkutuotannon kannattavuuskriisiä, kuluttajien lautasella suomalainen liha korvautuu entistä useammin muualla tuotetulla”, Nybäck toteaa.

Luonnonvarakeskuksen (LUKE) mukaan kuluvan kesän sato on jäämässä Suomessa koko 2000-luvun pienimmäksi. Käytännössä tämä tarkoittaa kotieläintilan ruokintakustannusten merkittävää nousua. Lihan tuotantokustannukset kohoavat tämän seurauksena noin 10 prosenttia.

”Ruotsissa koko ruokaketju tekee yhdessä töitä kriisitilanteen pelastamiseksi. Ruotsin hallitus myönsi 120 miljoonan euron tukipaketin karjatiloille. Suomessa tarvittaisiin nyt vastaavanlaista päätöstä. Tuottajien lisäksi hallituksen päätöstä odottaa 300 000 ruokaketjun parissa työskentelevää suomalaista”, Pia Nybäck sanoo.

Esimerkkejä HKScanin toimenpiteistä tuottajien tukemiseksi kesällä 2018:

  • Viljatorin lanseeraus yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa
  • Tuottajien jatkuva neuvonta (mm. rehureseptien optimointi)
  • Karkearehupörssin lanseeraus
  • Suurimpien tuottajien rehutilanteen selvitys ja rehukomponenttien välitys tarvitseville
  • Rahoituksen tarjoaminen tuottajille rehun hankkimiseksi

Lisätiedot medialle:

HKScan Media Service Desk, p. 010 570 5700 ja communications@hkscan.com

Taustaa: Viisi faktaa kuivuudesta

13 06.2018

Bocuse dOr karsinnat

Kuva: Kim Öhman

Euroopan Bocuse d’Or-karsinnat käytiin 11.-12.6. Torinossa Italiassa. Kilpailun kärkeen nousivat Norja, Ruotsi ja Tanska. Suomi sijoittui neljänneksi, voitti parhaan vadin palkinnon ja menee Lyonissa tammikuussa pidettäviin loppukilpailuihin.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Euroopan osakilpailuun valittiin 20 maata, joista 10 pääsi tammikuussa 2019 pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin.  Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, ja assistentti Johan Kurkela, 21, sijoittuivat neljänneksi ja ovat siten mukana loppukilpailuissa. Voiton vei Norja tasaisen vahvalla suorituksellaan, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Tanska.

- Olen tyytyväinen tulokseen, vaikka jäimme pykälän tavoitteestamme olla palkintopallilla. Kilpailutilanteessa voi aina tulla pieniä virheitä, ja näin kovassa kisassa ne voivat pudottaa pisteitä kriittisesti. Tällä kertaa lautasannoksemme jäi kärkikolmikon pisteistä - vati sen sijaan voitti parhaan vadin palkinnon. Lähdemme ylpeinä kohti Lyonia, kommentoi Sipeläinen suoritusta.

Kilpailuissa valmistettiin 15 annosta lautasille ja 15 annosta vadille. 20 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi lopulliseen sijoitukseen vaikuttaa keittiötyöskentely: hävikinhallinta, tekniikka ja hygienia. Suomen tuomarina toimi Matti Jämsén.

Lautasannosten pääraaka-aineina olivat piemontelainen luomukananmuna sekä Castelmagno DOP-lehmänmaitojuusto. Lisäksi lautasannokseen oli lisättävä kilpailua edeltävänä iltana paljastettu yllätysraaka-aine, spagetti. Vadilla tarjoiltavan ruoan pääraaka-aineina olivat Fassona Piemontese -naudan filee, Sant’Andrea -riisi sekä vasikan kateenkorva.

- Kilpailu etenkin toisena päivänä oli kovatasoinen, ja kärkinelikon vatiruoat olivat onnistuneita. Meidän täytyy selvittää, mistä lautasannoksemme kärkeä alemmat pisteet johtuivat ja ottaa siitä opiksemme Lyoniin valmistautuessamme. Olemme jatkuvasti aivan kärjen tuntumasssa, välillä nämä neljännet sijat minua hiukan henkilökohtaisesti harmittavat, mutta suoritus ja sijoitus oli erittäin hyvä! kertoo liha-annosten makutuomarina toiminut joukkueen presidentti Jämsén.

Suomen kilpailuannokset ja niiden kuvat

Suomen matka jatkuu kohti Lyonissa 28.-30.1. 2019 pidettäviä loppukilpailuja. Joukkue jatkaa kilpailukautta ja harjoittelua alkusyksystä, kun loppukilpailun pakolliset raaka-aineet ilmoitetaan.

www.elo-saatio.fi/bocusedor, www.facebook.com/bocusedorfinland, Instagram @bocusedorfinland
#bocusedorfi #bocusedor #finnishfood #ismosipeläinen #teamfinland

Taustaa

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 ja sen perusti kuuluisa ranskalainen keittiömestari, keittiötaidon uudistaja Paul Bocuse. Paul Bocuse siirsi kilpailun johtajuuden pojalleen Jerôme Bocuselle vuoden 2017 kilpailujen alla. Paul Bocuse menehtyi 20.1.2018.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Ensimmäisenä vuonna pidetään sekä maakohtaiset edustajakarsinnat että maanosakohtaiset karsintakierrokset Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, joiden kautta valikoituu toisen vuoden 24 finalistia. Loppukilpailu pidetään joka toinen vuosi tammikuussa Lyonissa, Ranskassa.

Kilpailu koostuu 5 tunnin 35 minuutin pituisesta suorituksesta, jonka aikana valmistetaan 15 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 15 annosta lautasille. Perinteisesti vadin pakollisena pääraaka-aineena on ollut liha ja lautasannoksissa kala. Vuoden 2017 finaalissa lautasille rakennettiin kokonaan vegaaninen annos.

Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or-kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Lisäksi olemme olleet kahdesti viidensiä ja kerran kuudensia.

Kilpailukausi 2018-2019

Suomen edustajaksi valitun Ismo Sipeläisen kisakausi alkoi helmikuun 2018 alussa. Ensimmäinen etappi on Torinossa järjestettävät Euroopan osakilpailut 11.-12.6. Euroopan osakilpailuihin valitaan mukaan 20 maata, joista 10 parasta pääsee loppukilpailuihin. Suomella on tavoitteena olla Euroopan osakilpailuissa kolmen kärjessä.

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen, 27, on osallistunut Bocuse d’Or-kauteen kahdesti, 2010-2011 Matti Jämsénin assistenttina ja 2014-2015 Matti Jämsénin valmennustiimin jäsenenä. Työuransa Sipeläinen on tehnyt GW Sundmansilla, ravintola Olossa ja Finnjävelissä.

Sipeläisen assistenttina kilpailuissa toimii Johan Kurkela, 21, joka on ollut 2014-2015 Bocuse d’Or-kaudella joukkueen päivittäisessä työssä avustavana keittiöassistenttina. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi EuroSkills- ja Nordic Young Chef-kisoissa. Johan valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2016 ja on työskennellyt ravintola Olossa.

28 05.2018

Suomen Bocuse d’Or -joukkueen varsinainen kisavideo on nyt julkaistu.

13 04.2018

29 03.2018

Kuva: Santeri Stenvall

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä istuivat yhteisen pöydän ääreen Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin ja Vuoden Tarjoilija 2017 Ronny Malmbergin  kanssa. Syntyi herkullinen Pääsiäismenu Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun ja HKScanin raaka-aineista ja Pernod Ricard Finland Oy:n juomatuotteista.

Lue koko artikkeli täältä »

20 03.2018

Suomen Bocuse d’Or -joukkue on julkaissut trailerin tulevalle esittelyvideolleen. Varsinainen pitkä video julkaistaan myöhemmin.