20 03.2018

Suomen Bocuse d’Or -joukkue on julkaissut trailerin tulevalle esittelyvideolleen. Varsinainen pitkä video julkaistaan myöhemmin.

20 03.2018

Vuoden Kokki 2018 on Kalle Tanner, Villa Störsvik, ja Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä, ravintola Oras. Finaalit järjestettiin Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla 16.3.2018.

47e73ca0-114e-4539-b566-b28744877d6c-w 960

Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja on Kalle Tanner, Villa Störsvik. Kuvaaja: Aleksi Tuomola.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Mikko Kaukonen, Food Camp Finland ja kolmanneksi Sami Sorvoja, ravintola Pöllöwaari. Vuoden Tarjoilija -finaali taistossa toiseksi sijoittui Eveliina Paananen, ravintola Pöllöwaara ja kolmanneksi Chris Angelov, ravintola Savoy. Parhaana assistenttina palkittiin Mikko Kaukosen keittiössä avustanut Justus Lagerblom Perho liiketalousopisto ja tarjoilijapuolella Inka Remes, Perho liiketalousopisto.

Vuoden Kokki 2018 -voiton ratkaisi lautasella harkittu tekeminen

Vuoden Kokki 2018 -finalistit valmistivat yhden lämpimän pääruoan HKScanin lihatuotteista ja yhden jälkiruoan. Jälkiruoan pakolliset raaka-aineet finaalissa olivat Operan suklaat, kahvi ja Valion maito.

- Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja Kalle Tanner onnistui tasalaatuisella työskentelyllään sekä pää- että jälkiruuissa, varmistamaan menestyksen kilpailussa. Hienoa että voittajalta löytyi kyky luoda harmooninen makumaailma, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Markus Aremo.

Vuoden Tarjoilija 2018 -voittaja tuotti parhaan asiakaskokemuksen

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailussa mitattiin monipuolisesti kilpailijoiden teknisiä taitoja, mutta tärkein valintaperuste oli kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tuottaminen kutsuvieraille.

- Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä ja ruokahävikki, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

- Voiton ratkaisi se, että Noora Sipilä pystyi kokonaisvaltaisesti hallitsemaan palveluelämyksen. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, kiteyttää Petra Granqvist.

Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland. Kiitos yhetistyökumppaneille arvokkaasta tuesta.

Vuoden Kokki 2018 -finalistit

- Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki, 2.sija
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
- Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 3.sija
- Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio, 1. sija

Vuoden Tarjoilija 2018 - finalistit

- Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 3. sija
- Noora Sipilä, Ora, Helsinki, 1.sija
- Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
- Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 2.sija
- Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Vuoden Kokki -finalistien keittiöassistentit, Perho liiketalousopisto

    Inka Pitkälä
    Sani Salonen
    Triin Gristsenko
    Emilia Kylliäinen
    Justus Lagerblom
    Hiep Nguyen

Vuoden Tarjoilija -finalistien assistentit, Perho Liiketalousopisto

    Milla Aho
    Kati Bassen
    Epa Kashapää
    Inka Remes
    Jenna Ruotsalainen
    Selina Leimu
    baarissa Mark Roots ja Antti Terho

Erikoispalkinnot:

Paras raaka-aineen hyödyntäjä (MTK)

Ville Korhonen

Paras alkuperän kunnioittaja (MTK)

Eveliina Paananen

HK Lihan taitaja (HKScan)

Mikko Kaukonen

Paras Assistentti

Justus Lagerblom, Perho Liiketalousopisto (Vuoden Kokki)

Inka Remes, Perho Liiketalousopisto (Vuoden Tarjoilija)

Paras Veitsenkäsittelijä (E.Ahlström)

Kim Mustonen

Paras Viiniosaaja (Pernod Ricard Finland)

Chris Angelov

Paras jälkisruoka (Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku)

Kalle Tanner

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailun kuvat päivittyvät Flickr-sivuille reaaliaikaisesti. Kilpailujen logot löytyvät samasta kansiosta.

Linkki kuvakansioon:

https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157691990927774

19 03.2018

samirekola alasivu sivukuva2Ravintolamaailman huipulta tuttu keittiömestari Sami Rekola (43) aloitti HKScan Away from Home (AfH) -liiketoiminnon Suomen kehityspäällikkönä 19. maaliskuuta.

Rekola siirtyi HKScanille Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta, jossa hän on toiminut ruokatuotannon johtamisen opettajana, kouluttanut restonomiopiskelijoita, osallistunut opetuksen kehittämiseen ja tutkimushankkeisiin.

Vahvan työkokemuksen lisäksi Rekolalla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus alan kilpailutoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä, eri kilpailuorganisaatioiden valmentajana ja tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d`Or:ssa.

- Siirryn uusiin tehtäviin positiivisin, odottavin mielin. HKScan on alansa markkinajohtaja ja sen tuotteilla on keskeinen rooli suomalaisten ruokapöydissä. On mielenkiintoista päästä kehittämään ison talon reseptiikkaa, innovoimaan uutuustuotteita ja tehokkaita ruoanvalmistusratkaisuja, kertoo Sami.

Toivotamme Sami Rekolan lämpimästi tervetulleeksi HKScanille ja inspiroivalle kulinaariselle matkalle kanssamme.

13 03.2018

Tänä vuonna Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut käydään 15-16.3.2018 Halli 6 Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla. Odotettavissa on korkeatasoinen kisa, jossa on mukana sekä konkareita että uusia kasvoja. Voittajat ovat selvillä iltapäivällä 16.3.2018 klo 15.30. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille.

gastro ajankohtainen

Vuoden Kokki - ja Tarjoilija 2018 -kilpailijat Helsingissä 29.1.2018. Kuva: Aleksi Tuomola / ELO-säätiö.

Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Arvostetun tittelin ovat vuosien aikana voittaneet mm. Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Erik Mansikka. Nyt valittava Vuoden Kokki on järjestyksessä kahdeskymmenes. Vuoden Tarjoilija-kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Nyt valitaan 6. Vuoden Tarjoilija.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön, ELO-säätiön, järjestämissä kilpailuissa kahdestatoista kilpailujen semifinalistista valitaan kuusi jatkoon finaaliin. Finaali kilpaillaan perjantaina ja kilpailujen voittajat julistetaan Gastro Helsinki -messujen huipennuksena perjantaina klo 15.30. Tänä vuonna Vuoden Kokki-kilpailun johtajana toimii Vuoden Kokki 2011 Henri Kotkavuori ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on ensimmäinen, vuonna 2013 valittu Vuoden Tarjoilija Maria Suihkonen.

Vaatimustaso kova - kotimaisuus, kasvipainotteisuus ja tarinallistaminen keskiössä

- Tulemme näkemään kunnianhimoisia ammattilaisia kilpailemassa kovimmassa kotimaisessa kokkikilpailussa. Tämän vuoden tehtävissä kasvipainotteisuus korostuu, lautasella on myös eläinproteiini osana annosta. Hävikkiin tullaan kiinnittämään huomiota kuten aiempinakin vuosina ja tänä vuonna sen merkitystä korostetaan entisestään, kertoo Vuoden Kokki 2018 -kilpailun kilpailujohtaja Henri Kotkavuori.

- Kilpailussa on mukavasti mukana kisaajia myös maakunnista Helsingin lisäksi. Taso on kova -teknisten suoritusten lisäksi tullaan näkemään asiakaskohtaamisia, joissa tarinallisuus on tärkeässä osassa unohtamatta saumatonta yhteistyötä Vuoden Kokki -kilpailijoiden kanssa, kiteyttä Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun kilpailujohtaja Maria Suihkonen.

Gastro Helsinki -messuilla ratkotaan myös kouluruokailun suomenmestaruus. Continental Foods ja ELO-säätiön Parempaa kouluruoka-kilpailun finalistijoukkueet Helsingistä, Joensuusta, Mäntsälästä, Oulusta ja Sodankylästä valtaavat kisakeittiöt 14.3.

Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija sekä Parempaa kouluruokaa-kilpailut ovat tärkeä osa Gastro Helsinki -ammattilaismessujen ohjelmaa.

- On selvää, että ravintola-alan tärkeimmät kilpailut käydään alan merkittävimmässä tapahtumassa. Gastro Helsinki on ollut Vuoden Kokin yhteistyökumppani kisojen alusta asti ja yhdessä pystymme tarjoamaan alan ammattilaisille huippuelämyksiä ja kisaan osallistujille kannustavimman yleisön ja kollegoiden tuen, sanoo Gastro Helsingin tiedottaja Johanna Suni.

Tiivis kumppaniyhteistyö mahdollistaa kilpailut

- Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille. Kehitämme kilpailuja vahvassa yhteistyössä voittajien, kilpailuorganisaation, alan oppilaitosten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.  Yhteisenä tavoitteena on kasvattaa Suomen maine ruokamatkailumaana sekä nuorten kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan Suomessa, painottaa ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredmangroup, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten.

- Vuoden Kokki -kilpailun pääpalkinnon, 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten, lahjoittaa Suomen Messusäätiö, joka haluaa tukea suomalaista huippuosaamista ja kannustaa kehittämään ravintola-alaa entisestään, kertoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Sen lisäksi kilpailuissa parhaiten pärjänneet saavat yhteistyökumppaneiden myöntämiä erikoispalkintoja.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen aikataulu

15.3. Semifinaalit, Halli 6 Kisakeittiöt

9.00 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut täydessä ovat vauhdissa. Jo neljäs Vuoden Kokki -kilpailija nostaa ensimmäistä annosta. Vuoden Tarjoilija -kilpailijat tarjoilevat annoksia kutsuvieraspöytiin.

- Juontajina toimivat Aki Wahlman ja Ulla Häkkinen.

9.00-14.40 Vuoden Kokki -kilpailijoiden annokset valmistuvat. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 15.45 saakka.

Klo 15.45 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku on käynnissä.

Klo 16.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finalistien julkistus

Klo 16.45 Finaalitehtävien julkistus

16.3 Finaalit, Halli 6 Kisakeittiöt

Klo 9.00 Vuoden Kokki -finalistit valmistelevat ruokia keittiöissä. Vuoden Tarjoilija -finalistit valmistautuvat kattaus ja tarjoilutilanteeseen.

Klo 10.00 Vuoden Tarjoilija -kilpailijat vastaanottavat asiakkaita ja aloittavat ensimmäiset kisatehtävät. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 14.10 saakka.

Klo 11.10-13.00 Vuoden Kokki -finalistien annokset valmistuvat.

Klo 14.10 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku alkaa.

Klo 15.20 Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija 2018 Erikoispalkintojen jako

Klo 15.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajien julkistus Messukeskuksessa kisa-alueella hallissa 6, Kisakeittiöt.

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

- Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
- Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
- Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
- Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
- Anssi Riihimäki, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
- Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
- Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit

- Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
- Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
- Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere
- Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki
- Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki
- Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki
- Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta
- Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki
- Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki

22 02.2018

58df235f-5a3a-498b-8093-2ec30da9f591

VTM Bettina Lindfors on nimitetty ELO-säätiön toimitusjohtajaksi 1.3.2018 alkaen. Hän siirtyy ELO-säätiöön Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK ry:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelman päätuottajan työstä. ”Minua kiinnostaa tässä uudessa työssä se, että pääsen luomaan Suomesta kiinnostavaa ruokamatkailumaata  ja hakemaan Bocuse d’Or Europe 2022 -kilpailua Suomeen”.

22 02.2018

c49a6f57-bc5b-4a26-8bf6-c1b19647e69c

ELO-säätiön toimitusjohtaja, MMM Seija Kurunmäki lopettaa työnsä ELO-säätiössä maaliskuun lopussa 2018. "Suunnitelmani oli, että vedän Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -hankkeen ja lähden sen jälkeen toteuttamaan uusia unelmia oman yritykseni Kuule Oy:n puitteissa", Seija kertoo. "Kiitän kaikkia yhteistyö-kumppaneita kuluneista upeista 4,5 vuodesta! " Lue lisää Seijan blogista.

08 02.2018

hksg samirekola www

Keittiöpäällikkö Sami Rekola, 43, on nimitetty HKScanin Away from Home (AfH) -liiketoiminnon Suomen kehityspäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuussa 2018.

Sami tehtävänä on kehittää HKScanille inspiroivia reseptejä, innovatiivisia uutuuksia ja tehokkaita ruoanvalmistusratkaisuja. Hänen odotetaan muuntavan kansainvälisiä ja paikallisia gastronomisia suuntauksia uusiksi tuotekonsepteiksi HKScanissa. Uudessa toimessaan Sami perustaa lisäksi kokkiverkoston Suomeen sekä toimii läheisessä yhteistyössä pohjoismaisten kokkiverkostojemme kanssa.

Sami Rekolalla on 20 vuoden kokemus kokin ja keittiöpäällikön työstä sekä suomalaisen kulinaarisen kulttuurin kehittämisestä. Sami siirtyy HKScanille Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta, jossa hän on toiminut ruokatuotannon johtamisen opettajana, kouluttanut restonomiopiskelijoita, osallistunut opetuksen kehittämiseen ja tutkimushankkeisiin.

Kolmen kouluikäisen lapsen isällä riittää virtaa moneen. Hänellä on, yhdessä Kauppalehti Option ruokatoimittaja Mikko Takalan kanssa, ruokapalsta, jossa kokataan ruokia, jotka valmistuvat puolessa tunnissa. Lisäksi Sami on kirjoittanut lukuisia keittokirjoja ja toiminut useissa luottamustehtävissä, kuten Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä, eri kilpailuorganisaatioiden valmentajana, tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

Sami on tuttu kasvo myös alan tapahtumista, joissa hän esiintyy usein puhujana. Turun yliopiston ruokahävikin vähentämistä käsitelleessä seminaarissa Sami kertoi, kuinka ruokahävikki minimoidaan ammattikeittiöissä reseptiikan sekä prosessinhallinnan avulla.

”Ammattikeittiön toimintatavat ja kuluttajien ruokailutottumukset ovat viime vuosina olleet merkittävässä muutoksessa. Haluan olla mukana kehittämässä suomalaista ruokaosaamista ja yhteistyötä alan toimijoiden kesken. HKScan tarjoaa tähän poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet sekä näköalapaikan”,Sami kertoo.

Vuosien työn sekä kilpailutoiminnan myötä Sami on muodostanut erittäin hyvät verkostot alan sidosryhmiin Suomessa ja ulkomailla. Toivotamme Sami Rekolan lämpimästi tervetulleeksi HKScanille ja inspiroivalle kulinaariselle matkalle kanssamme.

Lisätietoja:
HKScan Media Service Desk p. 010 570 5700 tai sähköpostitse communications@hkscan.com

HKScan on johtava pohjoismainen ruokayhtiö. Myymme, markkinoimme ja valmistamme korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa, niistä valmistettuja tuotteita ja valmisruokia vahvoilla tuotemerkeillä. Asiakkaitamme ovat vähittäiskauppa-, food service-, teollisuus- ja vientisektorit. Kotimarkkinamme kattavat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Baltian. Viemme tuotteita lähes 50 maahan. Vuonna 2017 HKScanin liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa ja työntekijöitä oli noin 7 300.

30 11.2017

20171129hks lso palkinto4th Edition of the European Award for Cooperative Innovation (EACI)

HKScanin ilman antibiootteja ja lähipeltojen viljalla, rypsillä ja kotimaisilla palkokasveilla kasvanut porsaanliha on voittanut arvostetun kansainvälisen Innovaatiokilpailun. Palkinto jaettiin Brysselissä keskiviikkona 29.11.2017. HKScan osallistui Euroopan Osuustoimintajärjestön Copa Cogecan järjestämään kilpailuun yhdessä suurimman omistajansa LSO Osuuskunnan kanssa.

Uniikki tuote

Innovaatiokilpailun voitto tuli porsaanlihalla – Omega-3 Pork, No Antibiotics Ever, joka perustuu HKScanin vuonna 2011 Suomessa markkinoille tuomaan HK Rypsiporsas® -lihaan. Ruotsissa konsepti - Svensk Rapsgris® - lanseerattiin vuotta myöhemmin.

”Rypsiporsas® -konseptissa porsaan ruokavaliossa on pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, jonka vuoksi lihan rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi ja sisältää Omega-3 rasvahappoja. Liha on maukkaampaa, mehevämpää ja mureampaa. Se on parempi valinta myös ruokavalion rasvan laadun kannalta. Konseptia on jatkokehitetty nyt niin, että porsaat kasvavat koko elinikänsä ilman antibiootteja.”, kertoo HKScanin eläinhankinnasta ja alkutuotannosta vastaava johtaja Pia Nybäck.

20171129hksf farmarin kinkku wwwHKScanin innovaatiossa kiteytyy suomalaisen ruuan vientivoima

Tuote on kehitetty vastaamaan kuluttajien odotuksiin entistä terveellisemmästä ja maistuvammasta porsaanlihasta. Uusi konsepti on osoittautunut kilpailukykyiseksi vientimarkkinoille. Tuotetta viedään tällä hetkellä kolmeen maahan.

”Tässä uudessa porsaanlihassa yhdistyvät suomalaisen ruoan parhaat ominaisuudet: herkullinen maku, puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus. Se on erinomainen tarina Suomesta, sen luonnosta, suomalaisista ja HKScanin 100 vuoden historiasta”, sanoo HKScanin kategorioista ja konsepteista vastaava johtaja Heli Arantola

Ensimmäinen erä Omega-3 Pork, No Antibiotics Ever – lihaa vietiin Aasian vaativille markkinoille viime kesänä ja lihaa markkinoidaan siellä maailman parhaana lihana. Tänä jouluna HKScan tuo joulumarkkinoille Suomessa pienen erän HK Farmarin joulukinkkuja, jotka ovat tätä samaa lihaa.

Auditoitu tuotantomenetelmä ja tarkat toimintaohjeet

20171129hkscan farmer taru-antikainen 03 wwwHKScanin Omega-3 Pork, No Antibiotics Ever liha kasvatetaan Taru ja Matti Antikaisen tilalla Lounais-Suomen Aurassa. Tilalla porsaista pidetään hyvää huolta. Porsaan elinaikana ei tarvitse käyttää antibiootteja, koska porsas on terve ja tyytyväinen.

HKScan on varmistanut tuotantomenetelmän uskottavuuden ja antibiootit-
tomuuden ulkopuolisen auditoinnin avulla. Auditoinnin suoritti Det Norske Veritas.

Yhteistyötä koko Farm to Fork – ketjun kanssa

”LSO Osuuskunta ja HKScan ovat yhdessä kehittäneet jäsentemme maatiloilla tämän aidosti innovatiivisen tuotteen. Olemme hyvin iloisia saamastamme palkinnosta. On hienoa, että kansainvälisesti merkittävä terveellisyys- ja vastuullisuuskriteerit täyttävä innovaatio huomataan ”, sanoi LSO Osuuskunnan toimitusjohtaja Veikko Kemppi vastaanottaessaan palkintoa yhdessä HKScanin alkutuotannon palveluista vastaavan johtajan Ulf Jahnssonin kanssa Brysselissä keskiviikkona.

Sama konsepti sai kunniamaininnan aiemmin tänä syksynä Lidlin vientikilpailussa:

http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=2265

Lisätietoja:

  • Heli Arantola, johtaja (EVP), Categories&Concepts, HKScan Oyj
  • Pia Nybäck, Eläinten hankinnasta ja alkutuotannosta vastaava johtaja, HKScan Oyj
  • Heille voi jättää soittopyyntöjä HKScanin mediapalvelunumeron kautta: 010 570 5700 tai spostilla: communications@hkscan.com

HKScan on johtava pohjoismainen ruokayhtiö. Konsernimme myy, markkinoi ja valmistaa korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa, niistä valmistettuja tuotteita ja valmisruokia vahvoilla tuotemerkeillä. Asiakkaitamme ovat vähittäiskauppa-, food service -, teollisuus- ja vientisektorit. Kotimarkkinamme kattavat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Baltian. Viemme tuotteita lähes 50 maahan. Vuonna 2016 HKScanin liikevaihto oli lähes 1,9 miljardia euroa ja työntekijöitä oli noin 7 300.

08 11.2017

ismo sipelainen

Neljästoista Suomen Bocuse d’Or-edustaja valittiin 7.11. tiukassa karsinnassa. Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin valittiin Ismo Sipeläinen helsinkiläisestä Finnjävelistä. Fiskars Campukselle Helsinkiin rakennetuissa kilpailukeittiöissä kokkasi 5 tunnin 35 minuutin kilpailusuorituksen Sipeläisen lisäksi Tommi Tuominen ja Benjamin Frostell.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa 5 tunnissa 35 minuutissa 14 kala-annosta lautasille ja 12 liha-annosta vadille sekä kaksi liha-annosta lautasille. Pakolliset raaka-aineet olivat kala-annoksessa kotimainen kuha ja raa’at katkaravut, liha-annoksessa ankka ja ankan sydän. Kilpailu oli tiukka etenkin kahden kärkitekijän kesken.

- Kala-annosten onnistuminen oli hiukan pettymys kaikilla. Ankka oli selkeästi tasokkaampi. Annokset eivät tietenkään vielä olleet aivan Bocuse d’Or-tasoa, mutta aikaa kandidaatilla on hioa suoritus huippuunsa ennen Torinon karsintakisoja, kommentoi päätuomari Pekka Terävä.

Sipeläisen kauden ensimmäinen näytön paikka on Euroopan osakilpailu, joka pidetään Torinossa kesäkuussa 2018. Euroopan osakilpailusta 10 maata jatkaa matkaansa Lyoniin, jossa pidetään kokkien maailmanmestaruuskilpailu, Bocuse d’Or-finaali tammikuussa 2019. Joukkue aloittaa kilpailukautensa vuoden 2019 alussa. Sipeläisellä on kokemus yhdestä Bocuse d’Or-kaudesta Matti Jämsénin assistenttina.

- Nyt aletaan kasata kisatiimiä: assistentti ja valmentaja etsitään Ismon tueksi. Ismon kokemus Bocuse d’Or-kilpailuista tuo tekemiseen varmuutta, ja Ismo on kokenut kilpailija, jolla on hallussa oikeanlainen tekniikka. Tänäänkin kilpailijoiden pienet erot tulivat todennäköisesti juuri kilpailuvarmuudesta, Bocuse d’Or Finlandin presidentti Matti Jämsen sanoo.

Ismo Sipeläinen voitti karsinnat 760 pisteellä. Tommi Tuominen sai yhteensä 742 pistettä ja Benjamin Frostell 654.

Lisätiedot:
Bocuse d’Or Team Finland
President Matti Jämsen, 0400 729 099
Promotion Manager Mari Cadaut, 040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)
ELO-säätiö
johtaja Seija Kurunmäki. 0400 460 894

www.elo-saatio.fi/bocusedor
www.facebook.com/bocusedorfinland

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.